„Põllukummardajate“ autori lugu vormub filmiks

1665

Ühel detsembrilõpu tööpäeval askeldasid Ülenurme gümnaasiumi õpetajate toas professor Anu Raud ja filmi võttegrupp. Kaamerad-valgused seati töökorda seinal oleva vaiba „Põllukummardajad“ juurde, sest veebruarikuus tuleb välja Anu Raua tegemistest pajatav portreefilm ning kõnealune vaip on üks tema töödest. 4. veebruaril 2002. aastal andis tollane Vabariigi President Arnold Rüütel Ülenurme gümnaasiumile kui Eesti kauneimale koolile üle selle tiitliga kaasneva auhinna, tekstiilikunstnik Anu Raua vaiba „Põllukummardajad“. Koolipere on kauni ja sügava sisuga taiese üle rõõmustada saanud nüüdseks juba 18 aastat.

Anu Raud rääkis Ülenurmes ka kudumi saamisloost. Ta sõidab tihti bussiga ja bussiaknast välja vaadates on ta palju näinud, kuidas inimesed põllul töötavad, justkui selle ees kummardavad. Nõnda sündiski idee nähtu vaibaks vormistada.

Kooli külalisteraamatusse jäid Anu Raua käega kirjutatud read: „Jõulueelne aeg Ülenurmel. Kaheksateist aastat on vaip „Põllukummardajad“ siin olnud. Rõõmus taaskohtumine. See vaip on rukkiseltsi „Rukkirääk“ kultuuripreemia laureaat. Jõudu ja jaksu ikka järjel püsida!

2002-2020 Põllukummardajad

Tänulik Anu Raud“

Kino maale
EelmineMe saame hakkama ja väga hästi!
JärgmineAustades klassikat – keksukummimäng koolis