KredEx katab uuel meetodil rekonstrueerides 50% maksumusest või kuni 1 000 000 eurot

979

Toimumas on KredExi uue tehaselise rekonstrueerimise toetuse taotlusvoor, mille raames saavad korteriühistud üle Eesti oma tüüpprojektide järgi ehitatud 5-korruselised majad senisest kiiremini korda teha. Küttekulud vähenevad märkimisväärselt ning suurem toetussumma tähendab, et lõplik kulu ei erine palju tavapärasest rekonstrueerimisest. Toetus katab 50% kuid mitte enam kui 1 000 000 eurot projekti kogumaksumusest.

Mis on tehaseline rekonstrueerimine?

Lihtsustatult öeldes toodetakse tehases spetsiaalselt teie maja jaoks seina- ja katusepaneelid, millesse on juba paigaldatud soojustus, aknad ja ventilatsioonitorud. Seejärel paigaldatakse need tervikpaneelid paari kuuga maja praeguse fassaadi külge.

Mis on selle meetodi eelised?

  • Muudab maja energiatõhusaks ja küttekulud vähenevad märkimisväärselt
  • Elemendid paigaldatakse otse olemasolevale fassaadile
  • Kiirem tööprotsess – oluline, sest elanikud elavad tööde ajal kodus edasi
  • Elemendid sisaldavad ventilatsioonisüsteemi, mis tagab korterites hea sisekliima

Kõiki korteriühistuid oodatakse sellest põnevast pilootprojektist osa võtma, sest selline ongi majade korrastamise tulevik ning hetkel on võimalik saada märkimisväärselt rohkem toetust.

Vebinar

KredEx ja Eesti korteriühistute liit ootavad kõiki korteriühistuid osalema 12. veebruaril kell 11.00–12.30 toimuval vebinaril “Korterelamu tehaselise rekonstrueerimise toetuse taotlemine”.

Vebinaril esinevad:

  • KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu;
  • KredExi hoonete energiatõhususe projektijuht Kalle Kuusk;
  • Eesti korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi;

EKÜLi ja KredExi koostöös räägitakse tehaselise rekonstrueerimise taotlusvooru tingimustest ja vastatakse ühistute küsimustele. Osalemine tasuta. Vajalik eelregistreerimine.

Asjast huvitatud saavad tehaselise rekonstrueerimise kohta täpsemalt küsida ja lisaks vebinarile võtta otse ühendust ka EKÜL juhatuse liikme Urmas Mardiga aadressil urmas.mardi@ekyl.ee või telefonil 501 5077.

Toimetas Heigo Mägi

Kino maale
EelmineVallavalitsuse istungilt
JärgmineUuring covid-19 pandeemia mõjust omastehooldajatele euroopas