Üleskutse ajarännakuks

1250
[ics-comparison-slider id=1]
Tõrvandi algkool 2001. aastal.
Foto: Maire Henno
Tõrvandi lasteaed 2021. aastal.
Foto: Liis Rosin

Mäletamine, mälestused – see on midagi, mis võib kergesti ajas muutuda, võib mingil kahetsusväärsel ajahetkel koguni olemast lakata… Kambja vald on muutunud viimase enam kui sajakonna aasta jooksul väga palju. Sestap soovime oleviku ning tuleviku kõrval heita pilgu ka minevikku. Seetõttu kutsume vallakaaslasi ajarännakule – talletama ajalugu, avastama, avalikustama ja koguma mälestusi, ennekõike vanu fotosid kadunud/muutunud vaadetest.

Kutsume kõiki teid vaatama üle oma perekonnaarhiiv – ehk on just seal mõni vana foto või dokument, mis on seotud Kambja vallaga.

Väga teretulnud on näiteks pildid mõnest hoonest, tänavast või muust objektist, samuti ka inimestest või lihtsalt varasema aja loodusest. Suurepärane oleks, kui saaksite juurde lisada kasvõi umbkaudsegi aja, millal foto tehtud võib olla. Võimalusel tehke foto samast kohast tänapäeval, et tekiks võrdlusvõimalus, kuidas oli enne ja mis on nüüdseks saanud.

Oleme väga tänulikud, kui saame fotojäädvustused elektroonsetena. Kui aga digitaliseerimise võimalus puudub, saame ka ise fotod digitaliseerida ning seejärel originaali omanikule tagastada. Selleks võtke ühendust Kristi Kulliga tel 527 6413. Digitaliseeritud fotod või lingi galeriile palume saata e-posti aadressile kristi.kull@ylenurme.ee või allolevalt veebivormilt hiljemalt 30. juuniks 2021. Veebivormi kasutamiseks on vajalik Google´i konto olemasolu.

Saadan foto

 

Saadetud fotosid kuvatakse Kambja valla kodulehel.

Kui sul on lugu, millest foto räägib, pane see ka kirja, tutvustame seda kõigile valla kodanikele.

Eesmärk on rikastada meie ühiskondlikku mälu, vaadates enda ümber ja mõeldes möödunule. Soovime koostada ja esitleda kohalikele elanikele ja ka meie külalistele valla ajalugu, pakkudes tänaseks ehk tundmatuseni muutunud paikadest uuenenud vaateid. Paigaldame erinevatesse kohtadesse infotahvlid võrdlevate fotodega, millel on kujutatud selle muutumist ajas. Fotod suunavad vaataja tähelepanu vastavasse punkti maastikul, tekitades nõnda vaataja silme all nö virtuaalse maastiku.

Meie kohapärimus! Meie ajalugu! Meie arhitektuur! Meie kultuur!

Koos mäletame ja tuletame meelde, üheskoos jäädvustame ja anname mälestused edasi järgnevatele põlvedele.

KRISTI KULL,
valla arendusjuht

Kino maale
EelmineEmadepäeval räägitakse emadest tavapärasest rohkem
JärgmineFotojaht „Kevad tärkab Kambja vallas“