Volbripäev Nurmepesa lasteaias

1111
Ülemnõid (direktor Maris), tädi Rumpumpel (majandusjuhataja Eda) ja väike nõid (õppealajuhataja Külli) soovisid kõikidele külalistele toredat volbripäeva ja eelseisvat nädalavahetust.

Volbripäeva saabumine tähistab kevade lõplikku võitu talve üle. Eesti kombestikus oli levinumaks märgiks sel päeval kaunviljade külv. Kõige halva eemale peletamiseks tehti maituld, helistati kellasid, lärmati ning viidi läbi muid rituaale.

Volbripäev on 1. mai. See on eesti rahvakalendri tähtpäev, nõidade ja tarkade päev. Volbripäevale eelneb volbriöö, mida tähistatakse 30. aprillil. Rahvasuu räägib, et sel ööl lendavad ringi nõiad.

Reedel, aprillikuu viimasel päeval olid Nurmepesa lasteaia lapsed oodatud rühmade kaupa lasteaia tulevase staadioni muruplatsile, et teha väikeste nõidade võimlemisharjutusi, sõita „nõiataksoga“ külla erinevatele metsloomadele, et kontrollida, egas nad ometi enam talveund maga. Ühekaupa koguti kokku kõik tasakaaluraja läheduses olevad „vihmaussid“ ja võluti need loitsu saatel pokuväljakule hiigelsuurde supipotti. Pokuväljakul ootasid lapsi väike maituli, ülemnõid oma kassiga, väike nõid ja tädi Rumpumpel. Ülemnõid küll pahandas pisut väikese nõiaga, kes tema teadmata endale külalised oli kutsunud, kuid leebus siis ja otsustas hoopis külalistega nõiatantsu teha. See oli lõbus, aga ka pisut krutskitega tants, kus tantsijad aeg-ajalt kivikujuks muutusid. Väikese nõia võlukunsti viperused luuaga tekitasid lastes elevust ja äratundmisrõõmu – teistel ka ebaõnnestub mõni ettevõtmine! Tädi Rumpumpel saabus oma nutiluuaga ja kurtis, et wifi levi on väga halb ja luud tõrgub töötamast. Tema pakkus külalistele võlujooki, mis pidi kõik selle joojad targaks, tugevaks ja terveks tegema. Ta oli pannud oma võlujoogi sisse piparmünti ja pipart, kõrvenõgest ja kuusekäbisid, marju ja mett. Väike nõid pakkus külalistele ehtsat nõiasööki – ussikesi ja kive. Uskumatu, aga need maitsesid lastele väga hästi! Kõik külalised tulid oma üllatustega – Pintselsabad oma ise meisterdatud luudadega, Sipsikud võlurimütside ja võlukepikestega, Mõmmikud võluvitstega, Liblikad ämblikega, Pokud mustade kassidega, Mesimummid ja Sipelgad kaaren Abraksastega. Kogu sellest nõiaatribuutikast sai lasteaia koridoris vahva näitus, mida pärast puhkepausi rühmakaupa uudistamas käidi.

Ülemnõid (direktor Maris), tädi Rumpumpel (majandusjuhataja Eda) ja väike nõid (õppealajuhataja Külli) soovisid kõikidele külalistele toredat volbripäeva ja eelseisvat nädalavahetust.

KÜLLI KANN,
Ülenurme lasteaia Nurmepesa õppealajuhataja

Kino maale
EelmineNoortekeskuste kevadine osturalli
JärgmineTeekond Ülenurme mõisast põllumajanduse muuseumini…