Kogukonnapraktika piirangute ajal

462

Osalesin 19.-30. aprillil veebiüritusel „Noortekeskuse kevadine osturalli“. Ürituse korraldajateks olid Kihnu noortetuba KINU, Tartu noorsootöö keskus, Rõuge noorsootöökeskus ja meie oma kohalik MTÜ Õnnemaa. Eesmärgiks oli kaasata noori erinevatel veebisündmustel ja õues liikumisel, tehes samal ajal maailmale head. Iga tegevusega teeniti mingi teatud arv nortsi bitcoine ehk punkte, millega sai soetada endale kataloogist midagi meelepärast või esitada kohalikule noorsootöötajale mingi väljakutse. Iga päev kuulutati välja erisuguseid mänge ja tegelusi, millest sai osa võtta kas videolingiga ühinemisel ja/või sooritada iseseisvalt värskes õhus. Tegevused noortele ulatusid seinast seina – alustades Kuldvillakuga ning lõpetades Leedu rahvustoitude kokkamisega. Räägiksin heameelega kahest osturalli tegemistest – Bingo ja Plogging. Bingo toimus kogu selle ürituse aja jooksul kaks korda ehk iga kolmapäev nagu ikka meil Eestis on aastaid kohustuslik olnud Lotokolmapäev. Üritus algas kell 19.00 ja igale osalejale saadeti privaatselt e-pilet, mille põhimõte oli sama nagu bingopiletitel on alati olnud. Et mängu huvitavamaks teha, viidi tähelepanu ka mängule SuperZoom, kus osalejad kas kaotasid või võitsid nortsi bitcoine juurde. Bingos tõstis pinget asjaolu, et alatihti oli mängijate vahel tasavägine võistlus ja iga väljakuulutatud pall sai saatuslikuks.

Bingole täielik vastand oli Plogging, kus ülesandeks oli iseseisvalt väljas kiiremas tempos liikuda ja samal ajal prügi korjata tänavatelt, metsa alt, pargist või kust iganes tahtsid. See oli hea ja originaalne lahendus, kuna tehti maailmale head ja samal ajal oldi ka ise füüsiliselt aktiivne.

Kokkuvõtteks võib öelda, et oli igati tore üritus, mille tulemusena laiendati silmaringi, leiti vaheldust pikkadele koolipäevadele ja arendati oma loovust erinevate võimalustega.

Armas, et sellisel raskel ajal suutsid noorsootöökeskused leida nii nutika lahenduse kõigile noorteka huvilistele!

Ülenurme gümnaasiumi kogukonnapraktikant Õnnemaal

Loo autori nimi on toimetusele teada.

Kino maale
EelmineMudelinäitus põllumajandusmuuseumis avab akna minitraktorite maailma
JärgmineLepatriinud osalesid Eliisi konkursil