Karel Udras võistles Euroopa juuniorite meistrivõistlustel laskmises

1094
Karel Udras. Foto: Risto Aarrekivi

Mitmes mõttes ja mitmes mõõtmes keerulisel ajal kulgenud ettevalmistusperioodi lõpus õnnestus meil realiseerida pikaajaline plaan osaleda maailmajao tšempionaadil. Kareli jaoks laskurikarjääri olulisim võistlus oli algselt kavandatud toimuma Soomes Lohjas veebruari lõpus. Põhjanaabrite valitsuse otsusega lukku keeratud riigis võistlusi toimuda ei saanud. Õnneks liideti need täiskasvanute meistrivõistlustega samal ajal ja samas kohas koos tulirelvadest laskmisega.

Horvaatia laskurliit võttis endale väga raske ülesande. Osijekis võistlused veel kestavad, sest peetakse kogu laskealade täisprogrammiga nii juunioritele kui ka täiskasvanutele. Sealhulgas kuuluvad programmi 10, 25, 50 ja 300 m ning ka jahilaskmise laskealad. Võistlustel jagatakse välja viimased 16 kohta Tokyo suveolümpiamängudele.

Aasa elurajoonis elav ja Tartus Jaan Poska gümnaasiumis õppiv 18-aastane Karel võistles kolmenädalaste võistluste esimestel päevadel. Laupäeval, 22. mail meesjuuniorite harjutuses 60 lasku õhupüssis sai ta isiklikule tippmargile lähedase 603,8 silmaga 40. koha. Järgmisel päeval segapaaride õhupüssivõistluses oli ta koos 16–aastase Rapla tüdruku Susanna Sulega võistluses Eesti ainsa paarina 26. kohal. Susanna õpib Rapla gümnaasiumis, harjutab Kaiu laskurklubis ja tema treener on Liivi Erm. Kuna võisteldi kuni 20-aastastega, on meie noorte etteasted Euroopa areenil igati õnnestunud, eeskätt silmas pidades asjaolu, et 2023. aasta õhkrelvade meistrivõitlused toimuvad Tallinnas.

Suur tänu Kareli võistlusreisi õnnestumisele kaasa aidanud Kambja vallavalitsusele, Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupile, Kareli vanematele ja turvalise ning mugava 4400 kilomeetrise sõidu läbi kuue riigi taganud osaühingule ABuss.

AIVO ROONURM,
treener

Kino maale
EelmineKambjas lekkis sõidukist kütust
JärgmineLõuna-Eesti kunstnikud ja antropoloogid on oodatud kandideerima kursusele