Vallavolikogu maiistung

366

Kambja Vallavolikogu XLI istung toimus 25. mail elektrooniliselt meet.google veebikeskkonnas. Istungist võtsid osa kõik 21 volikogu liiget. Volikogu kinnitas päevakorra 6-punktilisena.

Transpordimaa ja sellel paiknevate tehnorajatiste omandamisega nõustumise eelnõud tutvustas haldusjuht Ülo Plakso. Lähtudes avalikest huvidest otsustas volikogu ühehäälselt omandada osaühingutelt Martinite ja Albatrek tasuta Kambja vallale Tõrvandi alevikus asuvad valmis ehitatud Pärnaõie, Saialille ja Melissi tänava transpordimaad ning nendel paiknevad teed, tänavad, tänavavalgutus ja sademevee trassid.

Tõrvandi Raamatukogu kasutamise eeskirja tutvustas raamatukogu direktor Katre Ilmjärv. Volikogu kehtestas ühehäälselt valla raamatukogude ühtse kasutamise eeskirja.

Korteriühistule jäätmemaja ehitamise või süvakogumismahuti paigaldamise toetuse andmise korda tutvustas keskkonnaspetsialist Taivo Prants. Toetusega soovitakse kaasa aidata jäätmemajanduse korrastamisele ja arendamisele korterelamute piirkondades. Määruse poolt olid kõik volikogu liikmed.

Revisjonikomisjoni ettepanekuid Kambja valla elamu- jm piirkondade arendustegevuse üle järelevalve tõhustamiseks tutvustas revisjonikomisjoni esimees Illari Lään. Revisjonikomisjon nõustus vallavalitsuse seisukohtadega tehtud ettepanekutele ja kuni asja otsustamiseni lepiti kokku, et vallavalitsus informeerib volikogu algatatud detailplaneeringutest jooksvalt.

Ülevaate 18.05.2021 toimunud kohtuistungist haldusasjas „Kristine Kõps kaebus Kambja Vallavalitsuse poolt 05.11.2020 väljastatud Villa tn 24 ehitusloa nr 2012271/37392 tühistamiseks“ ja kaebaja esindajate poolt esitatud ettepanekutest tegi jurist Kaupo Piirsalu. Kohus soovis vallavolikogu seisukohti kompromissettepanekutele. Ühise arutelu tulemusel jõuti seisukohale, et kuna kaebaja ei väljendanud oma kindlat soovi, millist kompromissi soovitakse, siis volikogu ei anna vallavalitsusele juhiseid või volitusi täiendavate taotluste või kompromissettepanekute tegemiseks ning nõustuti, et kohus teeb antud asjas otsuse 21.06.2021.

Reola külas Saareveere kinnistu projekteerimistingimuste menetluse kohta tegi ettekande volikogu liige Anti Kalvet. Ta tegi ettepaneku lahendada Saareveere kinnistu ehitusõigus detailplaneeringu kaudu. Olukorda ja keskkonnamõju hindamise küsimusi tutvustas planeerimisspetsialist Riivo Leiten. Kaasettekande Saareveere kinnistu ostmise ja seal kavandatavate tegevuste kohta tegi volikogu liige Rait Rohumägi, kes on ühtlasi ka Saareveere kinnistu omaniku esindaja. Volikogu ei leidnud, et vallavalitsuse toimingutesse projekteerimistingimuste väljastamisel oleks vajalik sekkuda.

Istungil arutatut vahendas volikogu sekretär REET KIURU.

Kino maale
EelmineValitsus lubab suvistele üritustele rohkem osalejaid
JärgmineTõrvandi – Ülenurme ummikuterohke tavaristmik areneb ringristmikuks