Tänavused koolilõpetajad

2683

 

Keskkooli lõpetajad

Ülenurme gümnaasium
Ülenurme gümnaasiumi 35. lend (12.a kl)

12.a klass

  1. Laura Hipponen
  2. Indria-Kristine Ilves
  3. Loola Jõks
  4. Tõnis Kadak
  5. Karola Karu
  6. Marko Kask
  7. Markos Laasik
  8. Gabriel Merits
  9. Lotta Mändla
  10. Lota Nurme
  11. Robin Nõmme
  12. Andrea Orav
  13. Glenn Rahasepp
  14. Jass Rootsma
  15. Henry Rosin
  16. Martin Rosenthal
  17. Helena Sannamees
  18. Eve Sarv
  19. Martin Sild
  20. Kelly Tennosaar
  21. Gerda Torim
  22. Marcus Uleksin
  23. Kaspar Viin
  24. Kerl Vink
Ülenurme gümnaasiumi 35. lend (12.b kl)

12.b klass

  1. Anders Altmäe
  2. Carlota Melisa Dõrda
  3. Karl Mathias Fenske
  4. Fredi Hokkonen
  5. Anette Kasemaa
  6. Kirke Kiviväli
  7. Dani-Nicole Kuusk
  8. Ülleri Kärner, kuldmedalist
  9. Triiny Käämer
  10. Siimon-Tristan Lellep
  11. Iiris Lennuk
  12. Annika Linnaste
  13. Tolores Lomp, kuldmedalist
  14. Kaspar Medvetski
  15. Kärt Nurme
  16. Hanna Grete Prans
  17. Seliina Priz
  18. Simon Pärn
  19. Rica-Helena Raid
  20. Sten Reiter
  21. Romet Tajokin
  22. Rolan Tekkel
  23. Joss-Reio Teral
  24. Laura Tiina Tõnson
  25. Elvis Värva

Põhikooli lõpetajad

Kambja Ignatsi Jaagu kool
Kambja Ignatsi Jaagu kooli 334. lend.

334. lend

  1. Jan-Erik Daškov
  2. Romero Ereline
  3. Victoria Hindriksoo
  4. Angela Hurt
  5. Triinu Kähr
  6. Emili Leis
  7. Astrid Lepist
  8. Raido Margus
  9. Oliver Mägi
  10. Heliis Oraste
  11. Erki Org
  12. Kady Poom
  13. Ats Rootsma
  14. Kristofer Saar
  15. Renee Suurmäe
  16. Tormi Tartes
  17. Kelly Tensmann
  18. Eneli Tollimägi
Kuuste kool
Kuuste kooli 9. klass
  1. Hanna-Loore Kruuse
  2. Chrislyn Liivat
  3. Martin Reimann
  4. Tauri Tihane
  5. Iti Ulmand

Kuuste Kooli lõpetab sellel aastal viis vahvat noort inimest. Kooliteel on seda klassi saatnud kolm klassijuhatajat: 1.-3. klassis Õnne Ints, 4. klassis Sirle Rohumets ja 5.-9. klassis Inga Kurgjärv.

Kui ma püüan sõnastada, mis on need esmased märksõnad, mis kohe pähe tulevad, kui lõpetajatele mõtlen, siis tulemuseks saan järgmised mõtted: Hanna-Loore puhul hakkab silma sõbralik naeratus ja töötahe. Chrislynil on palju vahvaid ideid ja silmapaistvalt kerge samm, kui ülesandeks on jooksmine või hüppamine, ja seda nii kaugushüppekastis kui ka hüpitsaga. Martinil on iga teema kohta lisada oma kommentaar ja alati on kõik nii naljakas ning kindlasti ei saa mainimata jätta ka kiireid jalgu, eriti 60 m jooksu rajal. Tauri on väga abivalmis ja tal on alati naeratus näol. Itiga oleme pidanud maha nii mõnegi trepivestluse ja need on alati väga huvitavad, Iti teab huvitavaid teemasid.

Armsad lõpetajad, soovin, et te võtaksite vastu kõik teadmised ja oskused, mida teile pakutakse. Samas jääge iseendaks, sest see on suurim väärtus, mille te olete juba endale omandanud.

Kindlasti soovin tänada ka lõpetajate vanemaid koostöö ja kaasa mõtlemise eest.

INGA KURGJÄRV,
klassijuhataja

Minu koolitee Kuuste Koolis

Martin Reimann

Mäletan, kui ma pidin hommikul kooli tulema ja olin juba 1 tund varem üleval kui mu vanemad, sest olin nii elevil selle pärast. Mäletan ka seda, et ma olin kolmandas klassis ja ma suhtlesin vanemate klassidega. Seal oli üks 9. klassi tüdruk, kes mulle meeldis, aga ta oli nii vana, et ma ei teinud lihtsalt midagi.

Kui William meie kooli tuli, siis me polnud üldse sõbrad, vaid rohkem pigem vaenlased ja siis üks hetk lihtsalt olime ja oleme parimad sõbrad. Mulle meeldib Kuuste kooli juures see, et siin on õpetajaid, kes saavad naljadest aru ja teevad nalju kaasa. Meie kooli õpetajad on kõige targemad ning õpetavad kõige paremini. Minu klass on ülitore, sest kõik naeravad mu naljade üle ja teevad ise ka häid nalju. Õpetaja on meil tore, sest tal on kõige paremad ideed ja teeb ka häid nalju.

Hanna-Loore Kruuse

Esimesest koolipäevast mäletan ma kahjuks vähe. Mäletan, et istusime aktuse ajal kooli ees pinkidel ja aktusel näidati vist mingit naljakat videot mingi klassi poolt ning me saime seal seda videot vaadates naerda. Rohkem mul väga esimesest koolipäevast mälestusi pole.

Algklassidest on mul meeles igasugused pisikesed ettevõtmised, olgu selleks siis klassiüritused, ühised aprillinaljad või erinevad ülesastumised. Samuti mäletan, et meil oli algklassis ühine klassiblogi, mida kahjuks enam ei ole.

9 aasta jooksul on siin koolis peaaegu iga päev nalja saanud. Enamasti on selleks kas vahetundide või tundide ajal toimunud juhtumid või hetked.

Kuuste kooli juures jään igatsema siinset õhkkonda ja kodust tunnet. Tore on selle kooli juures see, et on vähe õpilasi ja toimub palju liitklassi tunde, tänu millele on mitmete klasside õpilased omavahel tuttavad.

Minu klass ja klassijuhataja olid väga mitmekülgsed ja toredad. Klassikaaslastega ja klassijuhatajaga saime väga hästi läbi ja koos saime palju toredaid mälestusi.

Chrislyn Liivat

Esimesest koolipäevast ei mäleta ma peaaegu mitte midagi, tean vaid, et tavaline esimese koolipäeva riietus oli must seelik, valge pluus ja hästi pikad juuksed olid mul siis. Õnn oli meiepoolne, et saime sellise toreda ja armsa algklassijuhataja nagu õpetaja Õnne, ta suutis kõik tunnid väga huvitavaks teha. Vabariigi aastapäeva ajal oli meil üks purk, kus olid paberiribad ja iga peal oli mõni Eesti kohta käiv küsimus, nii me küsisime ikka üksteiselt neid ja nüüd siis teame. Samuti mäletan, et loosisime, kes kellele kirja kirjutab, ja saatsime need ka ära (postiga). Jube huvitav oli iga päev koju minna ja vaadata, kas juba on kiri kohal. Ka mäletan seda, kuidas poole koolipäeva pealt mu vanemad mulle järele tulid ja ma reisile läksin ja nagu ikka: mina ju ei teadnud, kuhu, aga kohe, kui olin läinud, rääkis Õnne teistele, kuhu ma lähen, sest mu ema oli öelnud.

Kuskil 5. klassis algas see, kui kogu aeg mängiti kulli, oli see siis vahetunnis koridoride vahel joostes või õpetaja märkamata tunnis. Vahetunnis teiste klassidega jälle kokku saades ei teadnud kunagi, kes siis nüüd see kull on ja kelle eest põgenema peaks. Ja kõik (tol ajal 5.-9. kl) said kõigiga läbi. 9. klassi alguses oli meil klassiöö (6.-9. kl) ja alles oli saal valmis saanud ning me mängisime terve kooli peal peitust. Mina ja Kaisa läksime lava peale, aga kuna seal oli pime ja me ei teadnud, et kunagise ühe astme asemel on seal nüüd kaks, siis Kaisa kukkus nagu kivi sealt alla – see oli lihtsalt jube naljakas.

Alatiseks jäävad meelde need kunagised kriuksuvad põrandad ja läbi joostud trepid. See kolmeastmeline trepp, kust kõik alati alla hüppavad ja õpetajate kurje pilke koguvad.

Mulle meeldib Kuuste Kooli sõbralik õhkkond, kõik õpetajad on alati hästi positiivsed ja kui on mõni mure, siis võib vabalt mõne õpetajaga rääkima minna. Õpetajad on justkui teine perekond. Ma olen üllatunud, et õpetajad on meid ära kannatanud nii Martini huumorisoone, Hanna vaikse hääle ja minu aeg-ajalt halvad tujud ja selle „Ma ei saa mitte midagi aru” näo.

Kekad on alati väga toredad Ingaga, v. a siis, kui ta käsib meil 60 m joosta või mattidel harjutusi teha – see on jube. Teised õpetajad on ka väga toredad ja mulle armsad, aga Inga on ikka kõige parem.

Tauri Tihane

Esimesest koolipäevast mäletan seda, et meile sooviti head kooliteed. Meile anti esimesel koolipäeval aabits, millest õppisime esimese poole õppeaastast, ning selle aabitsa saime endale.

Algklassis oli naljakas see, et minu kätte sattus Martini töövihik, mis oli mul kotis pikka aega. Teine naljakas asi oli siis, kui mul läks ühe suurema klassi poisiga koolikott segi, sest tal oli täpselt sama koolikott. Koju jõudes vaatasin, et need pole minu õpikud, ning siis sain aru, et meil on Hennoga koolikotid segi läinud.

Esimene naljakas asi, mis mul pähe tuleb 9 aasta jooksul, on see, et Martin viskas lumekuuli mulle täpselt kõrva. Teine naljakas asi oli see, et poiste vetsus oli kraanikauss lahti tulnud, William toetas sinna ning püüdis selle kinni ja pani tagasi selle. Hiljem oli keegi selle kraanikausi maha kukutanud.

Kuuste kooli juures meeldib see, et kõik tunnevad üksteist. Jään igatsema seda kooli oma sõprade poolest.

Klass on üksteise suhtes sõbralik ja abivalmis. Klassijuhataja on hea, sest ta ei räägi kedagi selja taga nagu mõni meil koolis.

Iti Ulmand

Mu esimene mälestus Kuuste Koolist on kass Vasja, kes mind kooli ukse ees tervitas. Oli väga karge hommikune ilm ja maas oli härmatis. Köögi aknast mööda minnes tundsin sooja söögilõhna. Koolimajja astudes ei osanud me emaga kuhugi minna ja üks kaheksanda klassi poiss, kes tol hetkel tundus väga suur inimene, juhatas meid direktori juurde. Mis kassi puutub, siis alguses öeldi, et ta on kooli oma, pärast sain teada, et ta on ühe õpilase oma.

Õpetajad koolis olid väga isikupärased. Igaüks õpetas omamoodi ja väga erinevalt. Kõigiga oli võimalik vahetunnis rääkida maast ja ilmast. Kunagi ei tundnud ma, et oleksin õpetajatest alam olnud, samas tundsin paljude õpetajate vastu teatavat austust.

Kooli ümbrus oli selline, millest mõni linnakooli õpilane võib ainult und näha. Vana mõisamaja kõrged laed jätsid mulje, nagu oleksin käinud koolis lossis. Iial ei olnud klassi aknast välja vaatamine igav, alati oli näha tuules kõikuvaid puid, kauguses olevat tiiki või mööda päterdavaid lasteaia mudilasi.

Ma olen tänulik, et käisin sellises koolis. Ma olen õnnelik, et kool oli väike ja igale õpilasele pöörati tähelepanu eraldi. Ma olen väga tänulik.

Ülenurme gümnaasium
ÜG 9a. klass

9.a klass

  1. Grete-Ly Aarna
  2. Karl Romet Ainso
  3. Kermo Aru
  4. Richard Jõgi
  5. Joel Järv
  6. Lisete Jürgenson
  7. Kabriel Kirna
  8. Markus Kivilaan
  9. Agnete Kool
  10. Karoliina Kruustük
  11. Laura Lajal
  12. Emma Riin Paju
  13. Eliise Palusoo
  14. Keiu Priks
  15. Stella Pungar
  16. Sebastian Pungar
  17. Simona Põlluäär
  18. Karl-Sander Pütt
  19. Mia Reilson
  20. Ege Emma Rohusalu
  21. Martin Villem Sabre
  22. Sander Sarapuu
  23. Jüri Švõrov
  24. Romet Tehvand
  25. Greta Torila
  26. Mattias Vool
  27. Mariin Õim

9.a klassi klassijuhataja Kairi Karlsoni mõned mõtted oma klassist.

9.a klassi lõpetab 27 noort inimest, kellest igaüks on eriline ja ainulaadne.

Täna ei ole minu eesmärgiks rääkida mitte sellest, mida te selle üheksa aasta jooksul olete õppinud, vaid hoopis sellest, mida te olete mulle selle nelja aasta jooksul õpetanud, mil olen olnud teie klassijuhataja.

Esiteks olete te õpetanud mulle, et asjade läbi arutlemine on tähtis ning kõik küsimused peavad leidma vastuse. Te olete õpetanud mulle, et kui te vaid tahate, siis suudate te koos saata korda suuri tegusid. Te olete mulle õpetanud, et oma aega tuleb hinnata.

Te olete mulle õpetanud, et unistada tuleb suurelt. See on aidanud teil nii mõnelgi saavutada soovitud eesmärgi. Oma unistuste poole tulebki püüelda, kuid kõige tähtsam on see, et te ei kaotaks selle juures iseennast. Loodan, et te olete ka tulevikus sama toredad, rõõmsad ja seiklushimulised.

Te olete mulle õpetanud, et te armastate laulda. Nii ei kartnud te kunagi klassiga üheskoos lauldes ennast väljendada. Seega sain teid laulmas kuulda nii laulupidudel, kooli esinemistel, kooliolümpiamängu rongkäigul, õppereisidel bussis kui ka klassikaaslastele sünnipäevalaulu laulmas. Loodan, et te ei unusta laulmist ka tulevikus.

Nii mõnigi teist jätkab õppimist Ülenurme gümnaasiumis, teised on edasi õppimiseks valinud mõne muu gümnaasiumi või kutsekooli. Mul on hea meel, et te kõik olete otsustanud oma õpinguid pärast põhikooli lõpetamist jätkata.

ÜG 9b. klass

9.b klass

  1. Sten Ader
  2. Martin Altmäe
  3. Jan Robert Arro
  4. Marek Brikkel
  5. Bretty Harsija
  6. Rodrigues Sharon Hein
  7. Clive Christian Helme
  8. Karinee-Liis Helme
  9. Arlis Hunt
  10. Liisbet Jalak
  11. Enrik Kabin
  12. Randar Kirotmaa
  13. Kevin-Erik Kollom
  14. Georg Kurjama
  15. Sebastian Kuusk
  16. Laureen Lannajärv
  17. Merin Lulla
  18. Gregon Henrik Raud
  19. Kenili Roos
  20. Ragmar Rätt
  21. Harly Seeba
  22. Risto Soodla
  23. Nele Riin Vahelaan

9.b klassi lühiiseloomustus klassijuhataja Mart Andressonilt.

Täna räägime me ainult headest omadustest, sest täna on kõik jõudnud selle kurvilise ralli viimase etapi viimasesse kontrollpunkti, kes kiiremini, kes aeglasemalt, aga kõik on kohal.

Selles klassis on palju erinevaid isiksusi: meil on oma esindaja, meil on õpilaste õiguste eest võitleja, meil on oma moeikoon, meil on oma kunstnik, meil on naljamehed ja meil on ka omad niiditõmbajad ja hallid kardinalid. Meil oli kõik olemas, võib-olla klassivanemat ei olnud, aga ikka saime hakkama.

Põhikool on läbi! Üks oluline eluetapp on läbi! Mina tänan teid, 9.b klass, tegelikult oli teiega huvitav ja tore!

ÜG 9c. klass

9.c klass

  1. Grete Ilves
  2. Ingvar-Kristjan Ilves
  3. Joosep Kaha
  4. Ragnar Kaljuste
  5. Karl Sander Kansvein
  6. Katriin Kask
  7. Paul Markus Kiisler
  8. Kristiina Kipli
  9. Johann Kukk
  10. Greete Kure
  11. Katarina Kõiv
  12. Kaspar Kõks
  13. Martin Liblik
  14. Mirko Martti Mainsoo
  15. Mathias Meitern
  16. Marleen Mäeorg
  17. Kermo Möksi
  18. Aleksandra Nikolajeva
  19. Erika Novožilova
  20. Kalev Ifan Pechter
  21. Kadi Podekrat
  22. Liis-Marii Põder
  23. Christian Henrik Pütsepp
  24. Joosep Rannula
  25. Kärt Roio
  26. Siim Henrik Saar
  27. Uku Selgis
  28. Nelle-Ann Vare

9.c klassi klassijuhataja Toomas Laan iseloomustus oma klassi ja palus mõned tähelepanekud kirja panna ka kolleegidel.

9.c klassi lõpetab 28 õpilast, nende hulgast kaks kiituskirjaga – Nelle-Ann Vare ja Joosep Kaha. Nelja – viielisi lõpetab kümme õpilast. Viiel õpilasel oli neljade–viite kõrval ainult üks kolm, neljal õpilasel ainult kaks kolme. See aruanne näitab, kui õpihimuline ja tarkust taga ajav klass on olnud 9.c.

Noppeid aineõpetajate hinnangutest.

„Tore oli tunnis olla, sest õhkkond oli hea. Vahel sai nalja teha ja naerda. Minul on natuke kahju, et koostöö aeg jäi lühikeseks.”

„Selles klassis on tohutu jõud. Õpilased on väga motiveeritud. Olen neile ikka öelnud, et teie kontrolltöö ajal on reaalselt ajude raginat kuulda.“

„Nad olid hästi erksad, toredad, särasilmsed, mõnusa energiaga noored, väga võimekad ja iseseisvad.“

„Väga tore kamp hästi toredaid ja väga viisakaid õpilasi.“

„Nad on hästi julged ja avatud ning seetõttu on nii mõnigi tund osavalt muutunud tõsiseks aruteluks erinevate teemade üle, mis maailmas on.”

Klassijuhataja väitis, et ta oleks nõus igal juhul nende lastega koos klassikursust kordama jääma. „Niisugust seltskonda on kahju ära lasta. Aga lootust on paljudega gümnaasiumis uuesti kohtuda. Tuult tiibadesse teile, 9.c, ning ikka pea püsti ja julgelt edasi”!

Kino maale
EelmineHea loodusesõber!
JärgmineAlgatus „Küllakutse kirjanikult“ kutsub Kambja noorrahvast lugema