Ülenurme gümnaasiumi ristmik suletakse remonttöödeks

2237

Seoses riigiteel nr 22130 Tartu – Ülenurme 2,3 – 2,7 km asuva lõigu ümberehitusega suletakse Ülenurmes gümnaasiumi juures asuva Tartu mnt ja Tõrvandi – Ülenurme ühendustee ristmik 12.07 kuni 08.08.2021.

Ristmikul on Tartu-Ülenurme ja Ülenurme-Tartu suunaline sõit võimalik (reguleeritud fooridega), suletakse Ülenurme-Tõrvandi / Tõrvandi-Ülenurme liikumisvõimalus. Ümbersõit toimub Tartu mnt, Võru mnt, Vangi Lennujaama tee kaudu. Jalakäijad suunatakse ümber Tartu mnt 46, 46a, 48, 48a, 42b ja 42c ning 50 ja 50b vahele moodustuva teekoridori kaudu elik endise rongipeatuse juurest.

Riigitee Ülenurmes asuva lõigu ümberehituse eesmärgiks on tõsta liiklusohutuse taset sh. arvestades ka kergliiklejate liiklusohutust. Ühtlasi rajatakse-muudetakse seal lähedal asuvat parklat ning bussipeatused. Olemasolev ristmik ehitatakse ümber neljaharuliseks ringristmikuks. Teelõigu kogupikkus on 400 meetrit, aasta keskmine ööpäevane liiklussagedus on 4852 autot ööpäevas. Töövõtja on planeerinud teostada ehitustööd kolmes etapis.

Ristmiku sulgemise skeem:

Ümbersõidu skeem:

 


Bussiliikluse oluline muudatus maakonnaliinidel

 

Kino maale
EelmineSport koolis ja selle ümber
JärgmineKambja vald kõige vaktsineeritum omavalitsus