Põllumajandusmuuseum kutsub suvistele temaatilistele laupäevadele

429

Suvi pakub kõigile rõõmu! Põllumajandusmuuseum soovib toredaid suvepäevi omalt poolt temaatiliste laupäevadega veelgi meeldejäävamaks muuta. Laupäevi sisustavad tegevused erinevatel põnevatel teemadel nii suurtele kui väikestele.

Lisaks näituste uudistamisele saab suvekuude laupäevadel uut ja huvitavat avastada ning proovida – näiteks maaeluga seotud tööd ja tegemised, rahvusvahelised ja kohalikud maitsed, loomadega tegelemine, tehnika hingeelu avastamine ja palju muud. Näitusi saab juuni, juuli ja augusti laupäevadel külastada kell 11-19. Tulles vastu meie sagedaste külastajate soovidele, saab tänavu suvel osta hooajapileti, mis annab soodustuse juhul, kui on soov mitmel vahval tegevusi täis laupäeval osaleda.

Mai lõpus ja juuni alguses käisid muuseumis oma toite ja kultuuri tutvustamas vietnamlased ja ungarlased, kelle toitude degusteerimise laua ümber käis elav sumin. Suve jooksul tulevad külla veel itaallased ja lätlased, kes oma maade parimaid palu pakuvad ja on avatud küsimustele nii kultuuri, keele kui tavaelu kohta.

Väiksemate lastega pered on väga hästi vastu võtnud muuseumi uue mänguväljaku. Lastele pakuvad veel lusti erinevad meisterdamised, asfaldile kriidiga joonistamine, seebimullidega mängimine. Nii mõnelgi laupäeval saab kogu perega traktori või veoauto kasti ronida ja nautida nostalgilist sõitu. Kes on aga väikest viisi tehnikahuviline, saab koos giidiga uudistada traktorimudelite näitust või muuseumi elusuuruses vanatehnikat. Suve jooksul tasub traktorimudelid üle vaadata, sest sügisel tulevad juba uued eksponaadid ning näitus jääb avatuks kuni maini 2022.

Kui ilmaolud vähegi lubavad, on muuseumi ponid Prints ja Mossa valmis lapsi sõidule viima. Haned ja pardid hoolitsevad praegu hoolega oma pisipere eest. Näha saab neid ikka, kuid linnugripi tõttu palume külastajatel viiruse leviku vältimiseks järgida kõiki ohutusnõudeid. Ka uudishimulikud kitsed ja Kihnu lambad tõstavad oma asjatoimetuste juurest pea, kui keegi neid vaatama tuleb. Lastele tekitab palju elevust jänkudega jalutamine.

Jälgi muuseumi kodulehte www.maaelumuuseumid.ee või Facebooki lehte Eesti Põllumajandusmuuseum ja ole kursis suviste laupäevade tegevuste ja teemadega.

Suveks on võimalik osta hooajapilet, millega saab kasvõi iga päev muuseumis käia.

Kohtumiseni Eesti Põllumajandusmuuseumis!

ILZE SALNAJA-VÄRV,
SA Eesti Maaelumuuseumid näituste- ja haridusosakonna juhataja

Kino maale
EelmineVolikogu võttis vastu valimisteks vajalikud otsused
JärgmineAlgasid ettevalmistustööd kohalike teede pindamiseks