Heisakem Eesti sportlaste olümpiasaavutuste tunnustamiseks Eesti lipud

358
Eesti epeenaiskond Tokyo suveolümpiamängudel: Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Erika Kirpu. Foto: EOK

Vabariigi Valitsuse otsuse kohaselt heiskavad  pühapäeval, 8. augustil 2021. a Eesti lipu kõik riigi asutused, et tähistada Eesti sportlaste edukat osalemist Tokyo suveolümpiamängudel. Olümpiamängudel osalenud Eesti sportlaste auks on lippe oodatud heiskama ka kõik teised.

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8.00 ja langetatakse päikeseloojangul. Lipud heisatakse asutuse kõikidesse tühjana seisvatesse lipumastidesse ning -vardahoidjatesse.

Eesti epeenaiskond (Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Katrina Lehis, Irina Embrich) krooniti Tokyo olümpiamängude olümpiavõitjaks. Seejuures lõpetati 13 aastat väldanud kullapõud.

Epeenaiskond alistas finaalis Lõuna-Korea 36:32, olles eelnevalt jagu saanud veerandfinaalis Poolast 29:26 ning poolfinaalis Itaaliast 42:34.

Naissportlastest oli enne vehklejaid Eesti lipu all suveolümpiamängudel kuldmedali võitnud vaid trekisõitja Erika Salumäe, kes võidutses 1992. aastal Barcelonas. Talimängudelt on kaks kulda võitnud Kristina Šmigun-Vähi. Eesti lipu all võisteldes on sportlased suveolümpialt nüüd võitnud kümme kulda. Suve- ja talimängudelt kokku on eestlased kokku võitnud 14 kuldmedalit.

Kino maale
EelmineValminud analüüs kinnitab, et kohalikud omavalitsused vajavad riigilt kohalike teede korrashoiuks jätkuvalt täiendavalt lisaraha
JärgmineMaakondlikud andmed COVID-19 nakatumiste kohta