Mihklipäevaks saak salve ja hoidised purki!

374
Mihklipäeva hoidiste näitus. Esimese klassi maiasmokad uurivad hoidiseid. Foto: Inga Kurgjärv

Mõnus palav suvi pakkus meile ilusaid mälestusi päikesest, kuumusest ja teistest suverõõmudest. Sama ilus oli ka päikeseline kooliaasta algus, kui need porised, külmad ja vihmased ilmad tagaplaanile lükata.

Tervist edendava koolina oleme Kuuste koolis korraldanud mitmeid spordivõistlusi ja liikumisvõimalust pakkuvaid üleskutseid. Nii nagu turgutame oma kehasid spordi ja aktiivse liikumisega, nii turgutame neid ka seespidiselt maitsvate vitamiinidega oma kooli õunaaiast. Igal koolipäeval on meie kooli aednik Anne Palumets toonud kastitäie isuäratavaid õunu, mida nosivad rõõmuga nii õpilased, õpetajad kui kogu kooli personal.

Sellel sügisel plaanisime tervisemeeskonnaga oma ettevõtmistesse lisada ka tervislike hoidiste näituse „Tervis purgis!“, mille toimumisajaks valisime mihklipäeva. Siinkohal tahan kiita meie õpilaste ja lasteaia mudilaste vanemaid, vanavanemaid ning õpetajaid, kes reageerisid kiiresti ja väga vahvalt üleskutsele, et koguksime kokku erinevaid hoidiseid koos tutvustavate retseptidega.

Väljakuulutatud esmaspäeva hommikul hakkasid laekuma purgid ja retseptid. Saabus moose, kompotte, mahla, salateid, suppe jms. Kolmapäeva hommikuks oli laud lookas. Kui uudistajad olid näitusele pilgu peale visanud, siis kolisime oma saagi õppekööki ja keerasime purkidel kaaned maha. Lasteaia laste toodud hoidised läksid omadesse rühmadesse degusteerimisele. Koolis järgisime hajutatuse reeglit ja õpilased ning õpetajad käisid klasside kaupa maitsmas.

Lõpuks oli elevust palju ning koolimaja koridorides trehvates kiideti üksteise hoidiseid ja jagati mõtteid, mida järgmisel suvel purki panna. Üritus täitis igati oma eesmärgi, väärtustades isetegemise rõõmu ja koduaia saaduste tervislikkust.

INGA KURGJÄRV,
Kuuste kooli tervisemeeskonna juht

Kino maale
EelmineSotsiaalne kaasamine spordiväärtuste kaudu ühendab
Järgmine27 erinevat maitsevarjundit