Oravakeste toimetused

449
Oravakeste loodud loomapark. Foto: Margit Saluotsa

Oravakeste rühma lapsed on 3-4-aastased. Meie päevad algavad vaikuseminutitega, mil lapsed saavad keskenduda hingamisele ja enda mõtetele. Oravakesed on väga usinad vaikuseminutite tegijad.

Üheks oluliseks osaks on meil hommikuringis ka laulmine, kuna tähtsustame muusikat oma tegevustes. Selle õppeaasta alguses oleme keskendunud koduloomadele, millest on kujunenud juba pisikene projekt. Lapsed on usinad vestlejad oma koduloomade teemal ning koostöös vanematega oleme saanud ka seintele kaunistuseks laste koduste lemmikute pilte. Meie seinad on „kõnelevad“, seal on näha meie õpitud ja käsitletud teemad. „Rääkivad seinad“ annavad lastele võimaluse teemat pikalt arutada ja aeg-ajalt uue nurga alt vaadata. Projekti raames on meil külas käinud ka must kass Clara ja koer Pruno. Poisid ja tüdrukud olid õhinas loomade nägemisest ning nii mõnigi, kes loomakesi pisut kartis, kogus julgust ja koos õpetajaga sai loomakesele siiski pai tehtud.

Suures loomade õppimise tuhinas meisterdasime ka lastega koos väikese loomapargi, kus loomadel oma roheala, katusealune, erinevad söögikohad ja jõgi-järveke.

Endiselt tegeleme iga nädal kiusamisest vaba programmiga. Lillad karud on meil rühmas korvi sees, koostöös perega igale karukesele isemoodi riietuski selga tehtud. Lapsed hoiavad oma karumõmme väga ja tihti on näha, kuidas tutvustatakse karule õpitud materjali või näidatakse raamatuid. Karudel on meie tegevustes kindel osa.

Sel aastal liitusime ka suukooli programmiga, kus saame iga päev kõneleda hügieeniharjumustest ning suu ja hammaste hooldusest.

MARGIT SALUOTSA,
Kambja lasteaia Mesimumm Oravakeste rühma juhtivõpetaja

Kino maale
EelmineVõimlejate võistlusterohke september
Järgmine“Kõik putukad ja mutukad…