Kambja valla elu hakkavad suunama järgnevatel aastatel valimisliidud Hoiame Head ja Ettevõtlik Kambja ning Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

763

Teisipäeval allkirjastasid valimisliidud Hoiame Head, Ettevõtlik Kambja ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond koalitsioonilepingu Kambja valla juhtimiseks.

Koalitsioonilepingu kohaselt on järgnevatel aastatel teravdatud tähelepanu all valla hariduse ja kultuuriga, elukeskkonna, vaba aja ja spordi, turvalisuse ja heakorra, toetuste ja sotsiaalhoolekandega seotud teemad. Nende täitmisel soovitakse tagada valla jätkusuutlik areng ja konkurentsivõime sh vallaelanike arvu kasv.

Hariduse ja kultuuri valdkonnas on seatud esikohale täiendavate lasteaia- ja koolikohtade loomine ning haridusasutuste õppekeskkondade kaasaajastamine. Elukeskkonda, vaba aega ja sporti puudutavatest teemadest kuulub näiteks täitmisele valla tiheasustusega piirkondade puhke- ja mängualade planeerimine ja rajamine ning liikumisvõimaluste parendamine Tartu linnaga. Turvalisuse ja heakorra osas lepiti kokku koostöösuhete arendamine omavalitsuse turvalisuse suurendamiseks politsei ja turvaettevõttega. Samuti soovitakse tõhustada ehitusjärelevalvet. Sotsiaalhoolekande osas soovitakse ühtlustada sünnitoetuse süsteemi Tartu linnaga ning soovitakse leida asjakohane lahendus eakate pansionaadi loomiseks. Koalitsioonipartnerite poolt lepiti kokku samuti, et valla eelarvest asutakse toetama Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna visiiditasude maksmist kuni 18-aastastele valla elanikele.

Võimulepingu kohaselt juurutatakse edaspidi Kambjas avatud, pädevat ja lahendusi otsivat suhtumist. Kohalikku ellu oodatakse enam kogukondade panust ning piirkondade arengut puudutavatesse teemadesse kaasatakse kohalikud elanikud läbi külaseltside ja teiste esinduskogude. Samuti jätkatakse noortevolikogu toetamist ja noorte asjakohast kaasamist valla otsustusprotsessidesse. Oluliseks põhimõtteks, lähtudes avatud ja läbipaistvast valitsemisest on vallavalitsuse töötajate tööprotsesside ülevaatus, võttes arvesse elanike ja ettevõtjate tagasisidet.

Koalitsioonileping

Kino maale
EelmineÜlenurme lasteaed võtab tööle õpetaja abi
JärgmineKohalikud omavalitsused ulatavad abikäe haridusest ja tööturult eemale jäänud noortele