Kuldne karikajooks Kuustes

653
Esikolmiku pilt, mis annab hästi edasi võistluse meeleolu. Vasakult Victoria Polikarpus, Stella Jurs ja Mairin Palusoo. Foto: Inga Kurgjärv

Kui sügis puid kuldab, tahab inimlapski midagi säravat kaela või kätte. Selleks annab hea võimaluse direktor Rein Härmoja nimeline karikajooks, mis toimus sel sügisel juba 8. korda.

Kahjuks ei saanud selgi korral nimitegelane ise karikaid ja medaleid üle andma tulla. Põhjuseks ikka seesama murelik olukord koroonaviirusega, mis sunnib meid ettevaatlikkusele. Lohutuseks saatsime talle võistluse piduliku alustamise video, kus kõlas ka kolmekordne „Elagu!“ armastatud direktori tervituseks. Oma võistlusformaadiski järgisime hajutatuse põhimõtet: kolme vanuseastme õpilased startisid eraldi ja võistluse käigus omavahel kokku ei puutunud.

Direktori karikajooksul on aja jooksul välja kujunenud mõned huvitavad fenomenid.

  1. Perekond Rudometovite jooksudünastia. Alates esimesest karikajooksust on oma vanuserühmas alati võidutsenud keegi nimetud pere esindaja. Olgu see siis Aulis, Eerik või Mariana, iga kord on nad seisnud pjedestaali kõrgeimal astmel.
  2. Õhin ja osalemisrõõm. Kuigi jooksmine – eriti veel pikema distantsi läbimine – pole just tänapäeva lapse lemmiktegevus, loob meie eelmise direktori ideena sündinud kilomeetripikkune murdmaajooks alati vahva võistlusmeeleolu ja soovi oma eelmise korra tulemust parandada.
  3. Ring ringis. Kui vaadata meie jooksuringi drooni või moodsa nutirakenduse abil, näeme, et kõigepealt lipatakse ümber mõisapargi ja enne finišit tehakse veel aastakümneid kehalise kasvatuse tundidest tuntud pargiring.

Nüüd siis seekordsed karika- ja medalivõitjad.

1.-3. klassi tüdrukute esikolmik oli järgmine: karikavõitja Mirtel Maala, 2. koht Elli Tann ja 3. koht Ceitlyn-Mirell Vessin. Selle vanuserühma poiste kiireim oli Kren-Andro Arujõe, talle järgnesid Sebastian Ojasalu ja Mairold Nukk.

4.-6. klassi tüdrukutest võidutses Stella Jurs, hõbemedali sai kaela Victoria Polikarpus ja pronksi Mairin Palusoo. Poistest lõpetas jooksu esimesena Renno Polikarpus, teisena Rait Nõmmemaa ning kolmandana Alex Poska.

7.-9. klassi neidudest oli kiireim Mariana Rudometov, talle järgnesid Anni Voore ja Brigit-Alexis Vessin. Poistest kuulus võidukarikas Eerik Rudometovile, hõbemedali pälvis Ramon Tamme ja pronksi Gustav Erk Zeigo.

Kokkuvõtteks tahan rõhutada võistluse sõbralikku ja toetavat õhkkonda. Kes jooksmisega just sinasõber pole, leiab alati kaaslastelt toetust ja vajadusel ka abi. Kõiki ergutatakse, olgu siis võidumees või jooksjate rea viimane – innustavad hüüded kuuluvad kõigile.

KAIDO MARK

Kino maale
EelminePoldrijooks on populaarne
JärgmineKambja lasteaia oma spordiväljak