Poldrijooks on populaarne

688

37. Poldrijooks tõi starti ligemale 100 osalejat, kes läbisid Poldrijärve matkarajal 8,3 km. Koos lastejooksudega osales kokku üle 400 suure ja väikese jooksusõbra.

Parimateks jooksjateks osutusid meestest Mart Andresson, Alvar Ratt, Kasper Lee. Naiste esikolmiku moodustasid Lily Luik, Emily Raudkepp, Külli Leiger.

Täname teid, Eesti Põllumajandusmuuseum, Kambja vald, Timer, ALeCoq, Tõrvandi päästeselts, PopSport, DuoSport, Ülenurme gümnaasium, MTÜ Õnnemaa ja rajameister Sandor Tabo!

Kõiki tulemusi saab vaadata valla kodulehel.

KASPAR KOOLMAN,
Ülenurme gümnaasiumi spordijuht

Jooksusilmad pakub nägemispuudega inimestele võimalust teha tervisejooksu

Facebookis on juba pikemat aega elutsenud grupp Jooksusilmad, mis aitab nägemispuudega tervisejooksjatel leida endale nägijast saatja, kellega koos jooksurajal veidi tervisesporti harrastada.

Eesti pimedate liidul on Jooksusilmade grupi juures hea meel olla toetavas rollis, pakkudes soovitusi, näpunäiteid ja informatsiooni jooksurajal paremaks sportimiseks. Loodame, et meie ühise pingutusena saab Guide Running ehk saatjaga jooksmine Eestis suurema hoo sisse ja toob kaasa olukorra, kus inimestest pungil rahvaspordiüritustel löövad kaasa ka nägemispuudega inimesed.

Eesti pimedate liidu kodulehelt

Nägemispuudelisena Poldrijooksul

Minu elu esimene kogemus nägemispuudelisena Poldrijooksul osaleda oli sel sügisel.

Oli ilus päikesepaisteline ja kuldne sügisene 7. oktoobri õhtupoolik, kui tegin otsuse, et läbin kõndijana esimest korda elus Poldrijooksu. Mõeldud-tehtud, vaktsineerimist tõendav tõend ja isikut tõendav dokument kaasa ja nii seadsin sammud põllumajandusmuuseumi parki end osalejaks registreerima. Stardinumbriks sain 148.

Mõned kõndijad olid veel, aga mina olin koos ühe naisterahvaga viimaste seas ja hea oli tema tuules tempot hoida. Üks väga tubli ja abivalmis inimene korraldajate hulgast oli ka koos meiega ja võisin talle julgelt käe anda, et ta mind kahest ujuvsillast üle aitaks.

Koos selle naisterahvaga läbisime kõndides raja 1,5 tunni ja kolme minutiga. Lõpusirgel hoidsime käest kinni, et sõbralikult koos lõpetada. Mälestuseks on mul nüüd ilus kirjude sügislehtedega ja aastanumbriga 2021 kirjatud Poldrijooksu tass.

Tänan omalt poolt kõiki korraldajaid ja kõige suurem rõõm on mul iseendast, et vaatamata oma halvale nägemisele selle 8,5 km raja vapralt läbisin. Siinjuures sooviksin kutsuda rahvast üles ühinema FB-grupiga Jooksusilmad. Olen ise selle grupi liige: meie kõndijate ja jooksjate saatjateks on nägijad inimesed. Nemad ongi meie jooksusilmad. Kui leiate aega ja teil on soov ja tahtmine, et meid kõndima ja jooksma viia, siis olete teretulnud selle grupiga liituma. Selline töö on vabatahtlikkuse alusel, aga annab palju rõõmu ja kogemusi. Meil on ühtemoodi T-särgid ja korra kuus käime ühismatkadel. Viimane matk oli 25. septembril Jõulumäel – 12 km.

Seekordsel Poldrijooksul ei saanud minu tavapärane paariline kaasa tulla, kuna tal olid omad toimetused, tema asemel oligi mulle abiks tubli korraldaja-abiline, kes sai mind aidates oma kogemuse, et nägemispuudega inimesel on koos saatjaga palju lihtsam spordiüritustest osa võtta, eriti siis, kui rajad on kohati kitsad, käänulised, juurikaid täis ja teele satuvad ujuvsillad.

SILVIA JANOVSKI

Kino maale
EelmineSel sügisel oli õpetajate päev teisiti
JärgmineKuldne karikajooks Kuustes