Ülenurme kooli 28. laskevõistlus peeti tänavu Elvas

579
Lauri Lopp, Karel Udras ja Manfred Kukk
võitsid juba meeste seas Eesti MV hõbemedalid

Meie võistlus, millel oli ja on koht Eesti Laskurliidu kalenderplaanis, jäi kevadel vabariigi valitsuse õigusaktidega kehtestatud kogunemiste ja ürituste korraldamise keeluaega. Valitsus pikendas korduvalt keelu kehtivust ning seepärast taotlesime Laskurliidu kalendri muudatust ja võistlusaega septembrisse. Võistlus õnnestuski pidada 17.-19. septembril Elva-mail Tartumaa Tervisespordikeskuse tiirudes. Meie oma Ülenurme lasketiirus oli selleks ajaks juba alustatud kolimistöid, mille põhjuseks kohe algav spordihoone kompleksne kapitaalremont. Võistlusi polnud enam võimalik kodus läbi viia.

Kohandasime võistlusalad sobivaks meile Elvas pakutud elektrooniliste märklehtede kasutamise võimalusega. Käesoleval aastal oli esmakordselt kavas kaks laskeharjutust ka täiskasvanutele. Juhtus nii, et põhirõhk oli lihtsamatel harjutustel – püssiga 30 lasku lamades ja püstoliga 30 lasku ringmärki, samamoodi kui tänavu juba 28. korda katkematu traditsioonina toimunud võistluse algaastatel. Edasijõudnumatel noortel püstolilaskuritel oli võimalus osaleda ka ilmuva märgi laskmises 30 lasuga.

Traditsiooniliselt oli meile külla sõitnud võistlejaid ka teistest Eesti klubidest. Esindatud oli 10 spordiühendust. Võistlust toetasid Eesti Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp ja OÜ Masinateenus.

Kukk ja Lopp juuniorite MV kaksikvõit lamadesharjutuses.
Paremal pronksiga K. Rumjantsev

Vaatamata pidevale ohule piirangute tõttu võistluste programmi kärpimisteks või sootuks ärajätmisteks oleme saanud võistelda arvukatel võistlustel Eestis, Lätis ja Leedus. Nendest kevad-suvistest tegemistest tasub esile tõsta medalivõite ja häid tulemusi Balti karikavõistluselt Leedus Rokiškises, Eesti meistrivõistlustelt noortele, juunioritele ja täiskasvanutele. 19. juunil võitis Karel Udras individuaalse pronksmedali Elvas peetud Eesti noortemeistrivõistlustel 50 m püssiharjutuses 3×20 lasku ja koos Karl Eirik Kohava ja Manfred Kukega võistkondliku hõbeda. Järgmisel päeval oli harjutuses 60 lasku lamades individuaalse pronksi võitja Manfred Kukk, Karl Eirik ja Karel Manfredi võistkonnaliikmetena jälle hõbedasaajad.

Nädal hiljem samades tiirudes peetud Eesti meistrivõistlused kujunesid meile eriti edukaks. Arvestust peeti täiskasvanutele ja juunioritele. Juuniorid võivad samal ajal kuuluda võistkonnaharjutustes klubide kolmikutesse. Meesjuuniorite 50 m püssiharjutuses 60 lasku lamades jäi kolmikvõidust vajaka vaid 0,4 silma, kuna just nii napi vahega narvalase Kirill Rumjantsevi järel jäi neljandaks Karel Udras. Eesti meistriks tuli esmakordselt Manfred Kukk ja hõbeda võitis Lauri Lopp. Meesjuuniorite 50 m püssiharjutuses 3×40 lasku reastusid võitja tallinlase Joosep Robin Alberti järel hõbedale Lauri Lopp, pronksile Karel Udras. Tugevate tulemustega järgnesid Manfred Kukk viiendana ja Kahru Männik kuuendana.

Esimese võistluspäeva krooniks tuli täiskasvanute pronksmedal lamadesharjutuses. Meeskonda kuulusid Marko Aigro, Lauri Lopp ja Manfred Kukk. Veelgi vahvam üllatus meile endilegi oli 27. juunil saadud täiskasvanute võistkondlik hõbemedal püssiharjutuses 3×40 lasku. Meie kolmiku moodustasid vaid juuniorid-noored Lauri Lopp, Manfred Kukk ja Karel Udras. Sellist edu pole meil olnud võimalik varem kogeda.

Vähem kui nädala pärast, juuli alguses, võtsime ette reisi Leetu. Eesti koondvõistkonna tuumiku Rokiškises meesjuuniorite püssiharjutustes moodustasid Ülenurme klubi noormehed. Seekord oli säramise kord ka Kahru Männikul. Pronksmedalid harjutustes 60 lasku õhupüssist ja 50 m püssiharjutuses 3×20 lasku. Samas harjutuse sai hõbeda Karel Udras.

Veelgi uhkema saavutusega sai hakkama Karel koos oma EM-võistluste partneriga, Rapla neiu Susanna Sulega. Nendest said viimasel võistlusalal – juuniorite kaheliikmeliste segavõistkondade õhupüssivõistluses Baltic Cup 2021 võitjad!

AIVO ROONURM,
laskmistreener

Kino maale
EelmineRüblikute vahva käik kelgukoerte treeningkeskusesse
JärgmineSel sügisel oli õpetajate päev teisiti