9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEnneolematu kinnisvarabuum Vana-Kuustes

Enneolematu kinnisvarabuum Vana-Kuustes

Kinnisvaraarendus: Puude otsa paigutasid uusi eluruume Marko ja Martin. Foto: Anne Palumets

  

Tsiu-tsirr, ruttu siia, kallis, siin veel üks vaba majake!”

Kes lindude keelt oskab, võiks kaunitel kevadpäevadel Kuuste pargis taolist vestlust kuulda. Elevuse on põhjustanud kohaliku kooli poisid, kelle ehitatud lindude pesakastide ümber on tekkinud tõeline kinnisvarabuum. Kes sel kevadel uuest elamispinnast ilma jääb, peab lootma, et meistrimeestel jätkub töökust ja tahet ka järgmisel aastal.

Pesakastiprojekt lahedas lindude eluruumimuret

Tõele au andes ei sõltu kõik Kuuste koolipoistest. Laululindude eluruumimured liigutasid eesti metsameeste südant ja nii kutsuski Eesti Metsatööstuse Liit kõiki Eesti koole osalema pesakastiprojektis. Tegemist on osaga liidu programmist „Tee metsa”, mille üheks eesmärgiks on pakkuda õpilastele metsaga seotud teadmisi ja tarkusi ning pöörata tähelepanu metsade tasakaalustatud kasutusele.

Projekti korraldajate poolt oli materjal ja joonised, ülejäänuga pidid koolipoisid tööõpetuse tunnis õpetaja juhendamisel ise hakkama saama. Ka valmis pesakastide edasine saatus anti kooli otsustada. Meil vabade „kruntide” leidmisel raskusi ei tekkinud, sest eelmine taoline „kinnisvaraarendus” oli jäänud aastate taha.

Projektis osalenud 7. klassi poiss Martin Sakur: „Direktor ütles, et kui igaüks teeb kaks pesakasti, siis on küll. Kui aga pesakastid valmis said, oli vaja nendega midagi ette võtta. Direktor oli saanud kirja, et pange need ise üles. Tegime selle töö Marko ja direktoriga ära ning Anne Palumets tegi pilte.”

Pesakastiprojektis osales ühtekokku 80 kooli viiest maakonnast. Õpilaste kätetööna valmis üle 4000 pesakasti.

Kui lugejal tekkis küsimus, millega sulelised uue elamispinna eest tasuvad, tulgu ta mõnel päikeselisel päeval Vana-Kuuste parki jalutama ja hoidku kõrvad lahti.

Kaido Mark

Loetumad