Meie kooli noor kirjanik

1238

Pühapäeval, 19. novembril esitles Rahva Raamatu kaupluses oma esikteost „Teibitud suu. Tüdruk, kes lõpetas söömise“ Ülenurme Gümnaasiumi 9.a klassi õpilane Eliis Grigor.

Kohale olid tulnud autori sõbrad, tuttavad ja muud kirjandussõbrad. Eliis luges katkendeid, rääkis raamatu saamisloost, vastas küsimustele. On ääretult tore, et ta sellise raamatu kirjutas ja oli nii julgelt valmis probleemist ka kuulajatele rääkima.

Kui nüüd aga kõik ausalt ära rääkida, siis sai see raamat alguse 8. klassi loovtööst, mille jaoks kirjutatud saatesõnas ütles noor autor aasta tagasi järgmist:

„Otsustasin kirjutada oma loovtööks raamatu haigusest Anorexia Nervosa, et tõsta inimeste teadlikkust söömishäirete kohta ja anda haigetele arusaam, kuidas haiguse ravimine toimub. Minu eesmärk oli valmis saada minu oma esimene raamat. Tänu sellele saan ma arendada oma kirjutamis- ja õigekeelsuse oskuseid ning uurida erinevaid meditsiinilisi valdkondi ja termineid. Loovtöö tulemusena sain valmis raamatu, mille pikkus on 104 lehekülge, lisaks tiitellehed. Raamatu välimusega olen igati rahul, kuid kogu loo süžee oleks võinud olla huvitavam.

Tänu sellele kirjutamisele ning küljendamisele on paranenud mu õigekeelsus, raamatu kujundamise oskused, meditsiinivaldkonnas on teadmised laienenud ja on arenenud oskus ennast, oma tundeid ja käitumist analüüsida.“

Palju õnne noorele kirjanikule selle toreda ja vajaliku teose eest! Soovitan soojalt seda raamatut lugeda.

Piret Rannast,
Ülenurme Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja


Olevik – November 2017 Nr 10 (226)

Kino maale
EelmineÜlenurme ja Kambja vallast moodustatud ühendvalla juhid asetuvad positsioonidele
JärgmineVallavolikogu alatiste komisjonide koosseisud