Kirev kultuuriaasta

883

Meie valla 2018. aasta kultuurielu iseloomustab kõige paremini sõna „vaev“. Ma ei mõtle selle all ainult rasket tööd, vaid ka omanäolisi ja suurelt korraldatud sündmusi. Eelmisel aastal tuli mitmeid ideid ja ettevõtmisi inimestelt, kes muidu kultuurikorraldusega ei tegele. Rahva soov ise mõelda ja üritusi korraldada näitab, et hoolime kogukonna vaimust.

23. ja 24. veebruaril toimusid vastavalt Reola kultuurimajas ja Kambja kultuurikeskuses Eesti Vabariigi 100. aastapäeva pidustused. Reola kultuurimajas koostasid kontsertkava Aime-Laine Kahk ja Kaupo Piirsalu. Õhtu külaliseks oli meie vallast pärit muusik Eeva Talsi ansambliga Curly Strings.

29. märtsil kutsus Saidi Tammeorg Kambja kultuurikeskusesse kokku kõik valla isetegevuslased, et tänada neid pühendunud töö eest ja tutvustada meie liitunud valdade harrastusringe. Valla meistrimees Raimond Käsi meisterdas igale osalenud kollektiivile linnupuuri. Reola noorte näiteringi puur pandi Reola kultuurimaja parki üles ja kevadel kolis sinna ka kuldnokk sisse.

Aprillikuus läks laul lahti. Nimelt toimusid laulukonkursi Tartumaa Laululaps 2018 eelvoorud. Kambja valla piirkondlik eelvoor korraldati 28. aprillil Reola kultuurimajas. Võistlus on omanäoline selle poolest, et osaleda saavad kõik huvilised, kes vähegi laulda soovivad, ei pea kuuluma muusikakooli ega laulustuudiosse. Enim osalejaid oli siiski Õnnemaa laulustuudiost ja Ülenurme Muusikakoolist.

Maikuus organiseeriti Tõrvandis Kaupo Piirsalu eestvedamisel suur Lõuna-Eesti kevadlaat „Mai Kelluke“. Ettevõtmine oli üliedukas ja nii ostjad kui kaupmehed jäid korraldusega rahule. Laadale olid kutsutud lisaks taimemüüjatele veel meie valla käsitööseltsid, kes enda töid näitasid ja müüsid.

Eelmisel aastal paistis põnevate kontsertidega silma Pangodi kandis tegutsev Kiivitaja talu. Esinejaid oli igat masti, Tanel Padarist Jaan Tätteni. Soovitan uuel aastal selle talu tegemistel silma peal hoida!

Kambja kultuurikeskuses tegutseb 1990ndate keskpaigast näitering Püünelind. Eelmisel aastal mängiti Janno Puusepa näidendit „Proua Daam“. Näitleja Margus Kriiva sai oma osa eest Tartumaa ja Jõgevamaa harrastusteatrite festivalil parima kõrvalrolli tiitli. Sel aastal tullakse lavalaudadele Raimond Pähni näidendiga „Kolmas noorus“. Kas huumorit saab? Tulge ja vaadake ise!

Aastalõpp oli talvine ja sündmusterohke. Reola kultuurimajas toimus valla jõulupidu, kus esines ansambel Estraadiraadio koos Kaire Vilgatsiga. Tegime koos Mikk Sügisega vahesketše, kus näitasime, kuidas peab käituma tasuta ühistranspordis ja millisel moel jõuluvana verivorsti teeb. Aastalõpupidu korraldati Kambja kultuurikeskuses, kus esines ansambel Parvepoisid, tantsutrupp Katariina ja õhtut juhtis Raul Kivi.

Sündmusi oli aga palju rohkem ja mu eesmärk polnud neid üles loetleda, vaid teha väike ülevaade meeldejäävamatest ettevõtmistest. Uurige ikka, mis meie valla kultuurimaastikul toimub! Infot saate valla kodulehelt, vallalehest Olevik ja Koduvald, Reola kultuurimajast ja Kambja kultuurikeskusest. Kogu info jõuab igaüheni, kui seda ise otsida.

Ikka hääd!

ANDRI VIINALASS,
kultuurijuht
kultuur.viinalass@gmail.com
tel 5828 2032

Kino maale
EelmineVaba aja veetmise võimalused Õnnemaal
JärgmineVallanoorte volikogu kohtus taas koolivaheajal