Võidutule jagamine

2027
Võidutule jagamine Tartumaa maakaitsepäeval Kambjas 2014. aasta võidupühal. Foto: Heigo Mägi

Tavapäraselt jagab president võidutuld võidupüha paraadil. Sel aastal paraadi ei toimu ning tuli antakse üle kaitseliidu malevatele Kadriorus, kust see jõuab lõpuks maakondadesse, valdadesse-linnadesse. Igal soovijal on võimalus viia võidutuli oma koju.

Ei toimu suuri jaanipidusid ka Kambja vallas. Võidutuld jagatakse igale soovijale Kambja kiriku ees talurahvakooli mälestusaia tulealtaril ning Ülenurmes vallamaja ees kell 17.00.

Võidutule saabumine Tartumaale

Tartumaale toovad tule Tartu maleva esindajad. Tuld tervitatakse Tartu vallas Maarja-Magdaleena kalmistul. Kõnelevad Põhja-Tartumaa üksikkompanii pealiku abi ja kõrgema kunstikooli Pallas rektor Vallo Nuust, Tartumaa omavalitsuste liidu esimees  Rain Sangernebo, Tartu vallavanem Jarno Laur,  Tartu maleva pealik kolonelleitnant Kaido Tiitus jt. 

Avatakse Maarja-Magdaleena Vabadussõja ausammas, mille restaureerimise teostas Pallase õppejõud ja restauraator Maria Väinsar. Esinevad Maarja segakoor ja Väägvere puhkpilliorkester. Omavalitsuste liidu esindaja jagab seejärel tuled omavalitsustele.

Kambja valda toob võidutule vallavanem Aivar Aleksejev. Kõigil soovijail on võimalik võtta tuli laternasse või küünlale ja viia see koju jaanitule süütamiseks või kalmule-ausambale.

Heigo Mägi

Kino maale
EelmineKogukonnapäev Ülenurme kandis
JärgmineTänavused medalitega koolilõpetajad