Aasta juutuuber elab Ülenurmes!

1239

4. märtsil selgitati Eesti Sotsiaalmeedia Auhinnad PLAYNUPP raames välja kõige tublimad sisuloojad. Parimad selgusid professionaalse žürii hinnangute ja rahvahääletuse tulemustena.

Tore uudis on, et Eesti parim juutuuber elab Ülenurmes: aasta YouTuber on Henri Karpov ning tema salvestisi saab näha, kui tippida YouTube`is otsingusse HENSUGUSTA.

Toimetuse palvel kirjutas tunnustatu pisut endast ja rääkis lähemalt ka sellest, kes on juutuuberid ja mida nad teevad.

Youtuberid või siis kohalikus keeles juutuuberid on inimgrupp, kes laevad internetti üles erineva sisuga videoid. Mina kuulun nende alla, kes nartsissistlikult filmivad ennast või sõpru ja peret.

Videote tegemiseks pole vaja tänapäeva tehnika juures midagi enamat kui telefon, millega filmida. Raha juurde kogudes näiteks maasikaid korjamas käies võid osta ka kaamera, nagu mina tegin. Kui tehnika on olemas, tuleb mõelda, mille kohta videoid teha ning mis ennast huvitab. Minu kanalil pole kindlat žanri ja see annab mulle vabaduse teha mida iganes. Olen teinud sketše, kokkamisvideoid, reaktsioonivideoid, vloge jne. Vlogides on igapäevaelu parimate hetkede kajastamine. Need on olnud ülimalt vabas vormis ja ma ei ole kohatut huumorit välja lõiganud. Kõige populaarsemad seigad videotes on näiteks need, kui panin veega täidetud klaasi kuldkala ja mu ema selle peaaegu sisse endale jõi või kui pere mulle tagasi tegi, kirjutades kogu mu toa tapeedi solvanguid täis, nii et pidin tapeedi välja vahetama. Oma videotes ei loo ma mingit perfektse elu kujutluspilti endast, nagu paljud juutuuberid teevad, sest see oleks väsitav.

Eestis pole just palju juutuubereid, aga need vähesedki elavad Tallinnas ja mina vastandiks Tartumaal Ülenurmes. Olen saanud endale külge sildi, et olen maakas ja pärit Lõuna-Eestist, aga see on asi, mille üle olen ülimalt uhke. Youtube´ga olen tegelenud poolteist aastat ja sel aastal kutsuti mind ka auhinnagalale Eesti Sotsiaalmeedia Auhinnad Playnupp 2018. Olin nomineeritud seitsmes kategoorias ja endale siiani uskumatu üllatusena tulin neljas kategoorias võitjaks, mis on tõsine tunnustus. Nende hulgas oli ka aasta Youtuberi auhind. Mu kanali nimi on Hensugusta ja sellel on praeguseks üle 25 500 jälgija. Videotel on kokku üle 4,5 miljoni vaatamise. Ise olen 20-aastane Tartu Jaan Poska gümnaasiumi vilistlane ja praegu õpin Tartu Ülikoolis infokorraldust.

Kino maale
EelmineJärjekordne „Õuduste õhtu“
JärgminePerepäev Reola kultuurimajas