Kadunud proua otsingud lõppesid kurvalt

4121
Foto: dizemode (cc)

Täna jätkas otsingumeeskond tööd maastikul, et leida Ülenurmel Kaasiku tänaval kadunud 78-aastane naisterahvas. Otsingute käigus leidsid paadiga Porijõge kontrollinud päästjad proua vägivallatundemärkideta surnukeha, mis saadeti täpse surma põhjuse selgitamiseks lahangule.

Tartumaal Ülenurme alevikus Kaasiku tänaval korteris elav Rosa oli naabrite kinnitusel veel kolmapäeva õhtul kodus, kuid pärast seda ei ole teda nähtud. Kuna proua ei vastanud pikka aega telefonile, läksid lähedased korterit kontrollima. Naist seal ei olnud ning sinna ta ka ei naasnud. Kõik isiklikud esemed, sealhulgas telefon, olid jäetud koju ning postkastis olev päevaleht võimaldas järeldada, et naine võib olla kadunud juba eelmisest õhtust saati.

Kuna tegu oli eakama prouaga, kontrollis politsei esiti, ega naine tervislikel põhjustel haiglasse ole viidud. Samuti suhtlesid lähedased ja politsei naabrite ning alevikus liikunud inimestega, kuid keegi polevat prouat näinud ega tea, kuhu ta võinuks minna.

Politsei käivitas Ülenurme alevikus, Porijõel, Kurepalu teel ja poldri alal laialdase otsingu kadunud proua leidmiseks.

„Sündmuskohal töötanud politseinikud kogusid lähedastelt, naabritelt, kohalikelt elanikelt ja teistelt infot, mille pinnalt selgitada, kuhu ja miks proua liikuda võis. Kogutud infole tuginedes määrati otsinguala, mille erinevaid lõike kontrollisid maastikul politseinikud koos vabatahtlikega ning politsei teenistuskoer. Proua kodukoha lähistele jäävad alad vaadati üle droonilennul ning sealt omakorda kuni 2,5 kilomeetri kaugusele kammis maastiku läbi lennusalga kopterimeeskond,“ kirjeldas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksander Naidis pingutusi kadunud proua asukoha tuvastamisel.

Paralleelselt otsingutega maastikul jätkati info kogumist ning laekuvate vihjete kontrollimist. Ühe vihje kohaselt olla prouat 28. märtsi päeval nähtud Porijõe silla juures. Kopterimeeskond ning maastikul liikunud politseinikud ja vabatahtlikud uurisid sedagi piirkonda põhjalikult, kuid naist sealt neljapäeva hilisõhtul ei leitud.

23.30 paiku kopter lahkus ja otsingud Porijõe ja poldri piirkonnas katkestati.

Reedel palus politsei, et kõik kohalikud elanikud ja ettevõtjad vaataks üle oma turvakaamerate salvestused alates 28. märtsi õhtul kella kuuest ning kontrolliks endi territooriume ja hooneid.

Reede pärastlõunal otsingute käigus leidsid paadiga Porijõge kontrollinud päästjad proua vägivallatundemärkideta surnukeha, mis saadeti täpse surma põhjuse selgitamiseks lahangule.

Kino maale
EelminePolitsei otsib Ülenurmel kadunud 78-aastast prouat
JärgmineLiikluspiirangud valla teedel