Energiakulude kasvu leevendamise toetusest

Täiendatud 27.12.2021

839

Täiendatud 27.12.2021

Kambja vallavalitsus hakkab energiakulude hüvitamise taotlusi vastu võtma alates 27. detsembrist 2021.  Toetuste väljamaksmisega alustatakse jaanuaris 2022 aastal, peale seda kui riigi poolt on valmis taotluste menetlemise keskkond.

Energiakulude tõusu toetuse saajaks kvalifitseerub pere, kelle netosissetulek jääb alla mediaantaseme, mida arvestatakse leibkonna esimese liikme kohta 1126 eurot kuus. Iga järgmise vähemalt 14-aastase pereliikme kohta on sama summa kaaluga 0,5 ja alla 14-aastased lapsed kaaluga 0,3.

Sihtrühma peredele hüvitatakse 80% energia koguhinnast, mis ületab elektril 12 s/kWh, gaasil 4,9 s/kWh ning kaugküttel 7,8 s/kWh.

Toetuste saamise arvutamise abistav kalkulaator on leitav rahandusministeeriumi kodulehelt.

Taotlus tuleb esitada rahvastikuregistrijärgsele kohalikule omavalitsusele. Seda ka juhul, kui taotleja tegelik elukoht on mujal. Näiteks, kui taotleja tegelik elukoht on Kambja vallas, aga rahvastikuregistrijärgne sissekirjutus on Tartu linnas, siis tuleb taotlus esitada Tartu linnavalitsusele.

Toetust saab taotleda tagasiulatuvalt möödunud nelja kuu energiakulude kohta. Esimene kuu, mille kohta saab toetust taotleda on septembrikuu tarbimise eest (oktoobris saadud arvete alusel). Selleks tuleb taotlus esitada hiljemalt jaanuaris 2022. Veebruaris esitatud taotlusega saab toetust alates oktoobrikuu tarbimise kulude eest.

Koos taotlusega peab esitama eluruumi energiatarbimist tõendavad dokumendid energia liigi kohta, mille kulude katteks toetust taotletakse. Näiteks kui küsitakse toetust üksnes elektrikulude jaoks, siis gaasi või kaugkütte kohta dokumente esitada ei ole vaja.

Taotluse vallavalitsusele saab esitada vallaveebis kambja.ee rubriigis Taotlused ja toimingud > Sotsiaaltoetused > Energiakulude hüvitamine.

Lisateavet saab helistades meie sotsiaaltöö spetsialistidele: Aare Laak, telefon 5696 5611 ja Tiina Lobjakas, telefon 502 5840.

Energiakulude hüvitamisest rahandusministeeriumi veebis: https://www.rahandusministeerium.ee/et/energiakulude-huvitamine

Kino maale
EelmineValminud on uus jäätmekava
JärgmineVallavolikogu kinnitas vallavalitsuse koosseisu