Jõuluootuse meeleolud Vana-Kuustes

478

Juba teist talve järjest on piiratud meie võimalused tulla kokku ja üheskoos luua õdusat jõulumeeleolu, mis traditsiooniliselt on olnud teise advendi tähistamise eesmärgiks meie kooli, lasteaia ja kohaliku kogukonna jaoks. Vältimaks toreda ettevõtmise varjusurma vajumist, otsustasime sel aastal kooli- ja lasteaiaperega kehtivate piirangutega arvestades jõulutunde loomise siiski teoks teha.

Praegusele ajale sobivas vormis toimusid ühised tegevused õues värske õhu käes, millele andis kõvasti juurde ilmataadi vahva kingitus kauni talveilma näol. Ja suvel värskenduskuuri läbinud mõisa paraadtrepp oli lauljatele igati sobiv esinemislava. Muusikaõpetaja Inge oli külma peletamiseks kavva lisanud ka vahva ühistantsu, kus nii aktiivne liikumine kui üksteisel kätest kinni hoidmine mõnusa soojatunde tekitas.

Advendiüritus algas tegelikult juba hommikutundidel, kui 1.-4. klassi õpilaste tegevus kodundusklassis kogu koolimaja magusa piparkoogilõhnaga täitis. Matemaatikaõpetaja Marju oli sel päeval oma klassi meisterdamise õpitoaks muutnud, kus vanemate klasside õpilased said pehmest materjalist jõuluehete valmistamisel kätt proovida.

Meie kõigi ühiseks rõõmuks sai taas meile külla tulla Kambja koguduse õpetaja Andrus Mõttus, kes jagas meiega advendimõtteid, mis kutsusid üles üksteist märkama ja laskma end valgustada heasoovlikkusel ja sõbralikkusel. Ta toonitas ka andestamise õilist olemust ja võimet meid teiste inimestega lähedasemaks muuta. Koos 3. klassi õpilase Kren-Androga süütas austatud külaline kaks advendiküünalt ja õnnistas kõiki kohalviibijaid.

Seejärel tõid Vana-Kuuste naisseltsi esindajad Edda ja Anne kohale killukese suvesooja ehk Kambja kihelkonna värvides käsitöövaiba, mis jääb meenutama meie mõisa 500. aastapäeva tähistamist. Kena taies anti pidulikult üle kooli direktor Lennele, kes lubas sellele majas väärika koha leida.

Kuna päev otsa olid usinad piparkoogipäkapikud tainast rullinud, kooke vorminud, küpsetanud ja glasuuriga kaunistanud, oli nüüd sobiv hetk neid ühiselt maitsta ja kuuma teed peale rüübata. Ees oli ootamas tähtis missioon.

Nagu loo alguses mainitud, ei saanud me seegi kord lapsevanemaid ja kogukonnarahvast üritusele kutsuda. Et kuidagigi meie ühtekuuluvustunnet ja head koostööd tunnustada, olime valmistanud koos õpilastega advendikaardid, varustanud paeltega ja siirdusime nüüd hea tahte jalutuskäigule. Majaväravate ja trepikodade juures tegime peatuse ning jätsime sinna oma pühadetervituse.

Kasutan võimalust ka siinkohal soovida kõigile meie kooli ja lasteaia sõpradele meeleolukat aastavahetust ning tegusat uut aastat!

Loodame kogu südamest, et järgmine aasta tuleb tervem ja turvalisem, mis annab meile võimalusi rohkem üheskoos tegutseda ning vahvaid ettevõtmisi korraldada.

KAIDO MARK,
Kuuste kooli huvijuht

Kino maale
EelmineVallavolikogu istungid
JärgmineEsimene advent Kambja kirikus