Põllumajandusmuuseum kutsub veebruaris vastlamöllule ja keskpäevaklubisse

587

Vastu tulles rahva tungivatele soovidele lükkab põllumajandusmuuseum veebruaris käima üritustesarja „Keskpäev leivatares“. Mõnusas atmosfääris valmistame koos midagi maitsvat ning jagame üksteisega väärt näpunäiteid. Oodatud on nii emad-isad kui vanaemad-vanaisad koos pere pisimatega – kellel aga keskpäeviti mahti on.

2. veebruaril kell 12.00 tuleb teemaks kapsas ja kõik, mida sellest teha annab. Järgmise, 16. veebruari teema valime juba kõik koos. Aega peaks varuma 2-2,5 tundi. Osavõtutasu on 10 eurot (vana)vanemate ja 5 eurot lapse kohta ning see sisaldab materjale ja juhendamist – rääkimata sellest, et kõik, mis valmib, saab ka ühiselt nahka pistetud. Kuna kohtade arv on piiratud, tuleks kindlasti eelregistreeruda kas aadressil haridus@memu.ee või telefonil 5373 7124.

***

Rahvasuu ütleb: „Kui vastlapääval livveldas (s.o liugu lastakse) ja rõõmus oldas, saap hää ja rõõmuline ajast aig sandile kui saksale“. Sellel päeval ei valita liu laskmiseks vahendeid ega vaadata passi. Käesoleval aastal on vastlapäev 1. märtsil, kuid põllumajandusmuuseum kutsub juba 26. veebruaril peaproovina kaasa tegema üht vägevat vastlamöllu.

Toimub erinevaid võistlusi, nii traditsioonilisi kui selle sajandi leiutisi, sekka üllatusalasid. Parimatele auhinnad! Paljud tegevused on ilmastikukindlad, osad sõltuvad ilmataadi heatahtlikkusest, kuid mölluks läheb igal juhul. Kes tuleb isetehtud liumasinaga, saab eriliselt meeles peetud. Oodatud on kõiksugused motoriseerimata mäest alla sõitmise vahendid.

Lisaks heale seltskonnale ja vahvatele tegevustele süttib vastlalõke ning pakutakse maitsvat vastlatoitu ja -jooki.

Osalemiseks lunasta muuseumipoes koos piletiga käepael. Külastajate vahel, kes on lisaks tutvunud minitraktorite näitusega ja täitnud väikese ankeedi, loositakse taas välja uhked traktorimudelid.

Võidavad need, kes osa võtavad!

Kino maale
EelmineOstame kodu rajamiseks maad
JärgmineVäärikalt elatud sajand