Sini-must-valge juubel Reola kultuurimajas

1010

„See päev ongi käes, kus uhkusega oleme isekad ja mõtleme ainult enestele. Eesti 100 – au on saada sellest suurest vabariigi sünnipäevast osa ja rõõmustada: meie, siin ja praegu. Eesti on meie kodu, Eestis oleme me sündinud, Eesti jääb meie koduks igavesti.“

Nende sõnadega alustasin pidulikku aastapäevakontserti, mille kava koostas Aime-Laine Kahk, kes koos Kaupo Piirsaluga põimis ajastutele sobivad vahetekstid ja luuletused. Kaunite tantsude ja lauludega esinesid meie tuntumad kultuurikandjad: Reola naisrühm, Reola segarühm, Reola tantsumemmed, naisansambel So-Le, naisrühm Laululind, Ülenurme segakoor, Reola noorte näitetrupp ja külla oli kutsutud ka Haaslava meeskoor. Terve kontsert oli kujundatud üheks terviklikuks vaatemänguks, millele Karel Kansvein andis moodsa valgustehnikaga õige atmosfääri.

Kuulutati välja Ülenurme valla 2017. aasta tegu, sündmus ja tegija. Vallavanem Aivar Aleksejev ja volikogu esimees Heiki Sarapuu tunnustasid ja tänasid inimesi, kes rahvahääletusel enim hääli said. See aga ei tähenda, et teised meie valla eluedendajad oleksid vähem tähtsad. Ma tänan ning soovin edu kõigile, kes annavad panuse kogukonna elu edendamisse ja hoolivad kodukohast!

2017. aasta tegu: Tõrvandi lasteaia Rüblik juurdeehitus

2017. aasta sündmus: Lauluga pealinnas valdade sundliitmise vastu

2017. aasta tegija: Eliis Grigor

Pidulik eeskava lõppes ühislauluga „Kodumaa“ ning seejärel suunati rahvas kultuurimaja ette, kus esines võimsa tulemölluga tuleteater Zerkala. Külma käest kultuurimajja naasnutele oli Tõnu Väljan katnud banketilaua, millele oli serveeritud soolane kilusuupiste ja magus kook.

Õhtu jooksul oli peokülalistel võimalik vaadata fotonäitust „100 nägu Ülenurmel“. Näituse loomise meeskonda kuulusid Piret Puniste, Karl Andreas Puniste, Milvi Tisler, Karel Keis ja Aime Keis. Vahepeal kujundati saal ümber ja külalistele sätiti lauad. Eeva Talsi koos ansambliga Curly Strings alustas mängimist ja tantsuplats täitus paaridega. Kui Curly Strings oli lõpetanud, jätkas Ervin Lillepea ansambliga Kruiis. Pidu kestis ja inimesed olid rõõmsad. Hubane oli koos heade inimestega tähistada Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

Igavest elu, Eesti!

ANDRI VIINALASS,
valla kultuurijuht

Kino maale
EelmineLaululinnu lasteaias sirgub Kalevipoegi
JärgmineJüriöö ülestõusu 675. aastapäeva tähistamine Eesti Põllumajandusmuuseumis