Jüriöö ülestõusu 675. aastapäeva tähistamine Eesti Põllumajandusmuuseumis

920

Tänavu möödub jüriöö ülestõusust 675 aastat. Eestlaste muistse vabadusvõitluse väärikaks tähistamiseks toimub sel aastal tõrvikute märgutule rännak alguspunktiga Paidest erinevatesse suundadesse üle kodumaa.

Eesti Põllumajandusmuuseum on üks tulerännaku sihtpunktidest. Kõik soovijad on oodatud märgutulesid edasi andma ja hilisõhtusele tõrvikutule tervitamisele Eesti Põllumajandusmuuseumis 22. aprillil orienteeruvalt kell 23.00.

Tuli jõuab Ülenurme Puurmannist, kus iga kilomeetri kohta on orienteeruvalt 3 inimest (kokku 150 inimest), kes igaüks süütab oma tõrviku momendil, kui märkab eelneva tõrviku tuld. Kes tõrvikutule teekonnale ei mahu, on oodatud Põllumajandusmuuseumi tuld tervitama. Võtame tule vastu hobukaarikuga, teeme väikese ühise tõrvikurongkäigu, süütame lõkke, meenutame põgusalt jüriöö ülestõusu ja tähistame pidulikult ülestõusu 675. aastapäeva. Üritus on kõigile tasuta!

Jüripäeva tähistamine Eesti Põllumajandusmuuseumis saab alguse juba 22. aprilli päeval kell 14.00, kui toimub perepäev. Uksed on külastusteks valla sepikojas, kus saab uudistada sepa töid ja tegemisi, puidutöökojas viiakse läbi meisterdamise töötuba, avatud on kohvik, toimuvad hobusõidud. Perepäeva raames leiab aset jüripäeva orienteerumisjooks peredele. Perepäeva sissepääs muuseumipiletiga (hobusõit ja meisterdamine lisatasu eest). Kohtume Eesti Põllumajandusmuuseumis 22. aprillil!

EVELIN ANJA,
SA Maaelu Muuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht

 


Loe ka: Jüriöö ehk Harju sõda

Kino maale
EelmineSini-must-valge juubel Reola kultuurimajas
JärgmineEesti Vabariik 100 Kambja kultuurikeskuses