-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjalaste nooruslik rõõmuläte pidas juubelit

Kambjalaste nooruslik rõõmuläte pidas juubelit

laulukoorTõsi on see, et meie valla nooruslik ja rõõmsameelne laulukoor Läte sai tänavu juba 215 aastat vanaks.

Eesti vanimat koori õnnitlesid reibaste etteastetega segakoor Vega Nõost, segakoor Tervis Võrust, Kambja naisansabel ning Kambja rahvatantsurühm Vikertiimer.

laulukoorTõsi on see, et meie valla nooruslik ja rõõmsameelne laulukoor Läte sai tänavu juba 215 aastat vanaks.

Eesti vanimat koori õnnitlesid reibaste etteastetega segakoor Vega Nõost, segakoor Tervis Võrust, Kambja naisansabel ning Kambja rahvatantsurühm Vikertiimer.

Juubelikontsert koosnes kahest blokist. Esimeses osas esinesid juubilar ning eelnimetatud külaliskollektiivid. Teises – meelelahutuslikumas – blokis tegi Läte laululise ülevaate koori ajaloost. Erinevatele ajastutele iseloomulike laulude saatel sammuti möödanikust kaasaega. Sõu tipnes telesaates ”Laululahing” omandatud lauludega ”Saatanlik naine” ja ”Ühe õhtu tähed”. Kui kõlasid tähtedelaulu viimased akordid, üllatas publikut ilutulestik – nõnda oli see ka kevadel telesaates.

Õnnitlejate järjekord oli üle ootuste pikk: maavanem, vallavanem, B. G. Forseliuse seltsi esmees, Tartu maavalitsuse kultuuri peaspetsialist, Kambja koguduse õpetaja, mitmete sõpruskooride esindajad ning endised dirigendid ja lauljad.

Uus päev võeti vastu ansambel Melody saatel tantsu keerutades.

Kambja koori lauljad tänavad enda perekonnaliikmeid, poolehoidjaid ja toetajaid. Aitäh, et olete meie jaoks olemas olnud nii õppustel kui lahingus.

Oleme taas teie rõõmulätteks meie järgmistel laululistel ülesastumistel.

Meie kooril on valmimas ka koduleht, (http://laulukoor.kambja.ee/), et laulumaiad saaksid tulevikus meie tegevusel silma peal hoida.

Auväärne koor hakkab jagama aumärke

Juubelipeol andis Forseliuse seltsi esimees Madis Linnamägi laulukoori Läte valdusesse medali Eesti Koorilaul 1794 statuudi.

Ajendatuna Kambja laulukoori 200. ja üldlaulupidude 125. aastapäevast asutasid B. G. Forseliuse Selts ja Kambja vallavalitsus aastal 1994 eesti koorilaulu 200. aastapäeva medali.

Medaliga Eesti Koorilaul 1794 tunnustatakse laulkoore, ühinguid, heliloojaid, koorijuhte ja lauljaid teenete eest eesti koorilaulu viljelemisel ja rikastamisel; muusikateadlasi eesti koorilaulukultuuri uurimise eest; eesti laulukultuuri kandjaid ja vahendajaid laias maailmas.

Statuut näeb ette, et medalit Eesti Koorilaul 1794 antakse kätte rahvusvahelisel koorilaulupäeval (13. detsembril), rahvusvahelisel muusikapäeval (1. oktoobril) või avalikel üritustel.

Koori Läte juhatus annab omalt poolt parima, et medali statuut rakenduse leiaks ning esimene medaliomanik juba uuel aastal selguks.

Maarja Anton,
Kambja laulukoori Läte koorivanem

Loetumad