4.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja apteek loodab kambjalaste usaldusele

Kambja apteek loodab kambjalaste usaldusele

apteekerUus aasta on endaga tervishoiu vallas kaasa toonud mitmeid uuendusi. On avatud värske värvi järele lõhnav tervisekeskus, on kehtima hakanud digiretsept, maa on kattunud paksu valge lumega, millel looklevad kutsuvalt suusarajad, pitsiliseks põimunud loodus pakub kütkestavat hingerahu.

apteekerUus aasta on endaga tervishoiu vallas kaasa toonud mitmeid uuendusi. On avatud värske värvi järele lõhnav tervisekeskus, on kehtima hakanud digiretsept, maa on kattunud paksu valge lumega, millel looklevad kutsuvalt suusarajad, pitsiliseks põimunud loodus pakub kütkestavat hingerahu.

Kui ambulantsi töötajad tundsid end vanast haiglahoonest uude keskusesse kolides kui rotid, kes põgenevad uppuvalt laevalt, siis minu jaoks on olukord teine. Nii armas ja heas korras on vana apteegimaja.

Vallavalitsuse soovil tuleb apteegil siiski kolida ja alustada uute ruumide sisustamisega otsast peale. Kahjuks ei leidnud vallavalitsus võimalust apteekrile praeguses asukohas tehtud kapitaalremondi osaliseks hüvitamiseks. Raske südamega kirjutasin alla nende poolt pakutud uuele üürilepingule, mille tingimused on võrreldes eelmisega karmid. Litsentsitaotluse positiivse vastuse saamisel 26. jaanuaril avan apteegi uues tervisekeskuses 1. veebruaril 2010.a.

Suurt muret valmistab mulle üldlevinud arusaam apteegist kui äriettevõttest. Apteekriks õppisin ma Tartu ülikoolis arstiteaduskonnas (mitte majandusteaduskonnas), mille lõpetamisel andsin tõotuse aidata igat abivajajat igal ajal õige ravimiga täpses annuses (mitte müüa ravimeid võimalikult paljudele võimalikult suurtes kogustes). Ei tule kõne allagi teha inimese tervisega äri.

Apteegiteenuse nõuetekohase osutamisega kaasnevad erinevad kulud, mis on aastast aastasse suurenenud. Ravimitel on kindel hind, mille juurdehindlus on seadusega fikseeritud ja mida ei ole Eesti vabariigi taasiseseisvumisest saadik kordagi muudetud. Nüüd, kus apteegi kulud suurenevad oluliselt veelgi (tarkvara muretsemine, kommunaalkulude tõus, üürihinna tõus ), ei tea, kuidas toime tulla!

Ma vähemalt proovin, lootes jätkuvalt teie usaldusele oma koduapteegi suhtes.

Pean tunnistama, et praeguses olukorras ei saa ma jätkata lastepakkide tegemist vastsündinutele. Õnneks võttis vallavanem selle meeldiva ülesande enda kanda.

Minu suur rõõm on selles, et olen valinud endale elukutse, mis võimaldab mul iga päev inimesi aidata. Armastan oma tööd väga ja see annab jõudu kõigeks. Pean oluliseks väärtuseks asjaolu, et olen 12 aasta jooksul õppinud teist paljusid tundma, mis võimaldab meil koos leida parima lahenduse teie murele.

Tänan kõiki inimesi, kes on oma terviseprobleemidega apteeki pöördunud ja nende lahendamise mulle usaldanud. Ma olen läbi teie saanud paljude kogemuste võrra rikkamaks. Aitäh kõikide meeldivate hetkede eest, mida oleme koos vanas väärikas apteegimajas läbi elanud.

Sügav kummardus Evele, kes on pikki aastaid kandnud hoolt ajaloolise hoone eeskujulikult puhta ümbruse eest.

Apteegiaurudest üdini läbiimbunud hoone on pakkunud mulle ja mu perele tugevat turvatunnet, väga erinevaid ütlemata meeldivaid mälestusi. Aitäh kõige eest!

Soovin teile kõigile rohket liikumist värskes õhus, rõõmsat meelt ja küll siis tervis vastu peab!

Kohtumiseni uues apteegis!

Teie apteeker Jana Esko

Kambja apteegi lahtiolekuajad

E,N,R 8.30-13.00

K 8.30-15.00

T 14.00-18.00

L,P suletud

Info: telefonil 741 6432;

taskutelefonil 5127 7720.

Üürnikest

Kambjas Aia 2 valmis 2009. aasta lõpul vallale kuuluv tervisekeskuse ja postkontori hoone, mida rahastati osaliselt struktuuritoetuste vahenditest KOIT-kava raames. Rahastamistingimuste kohaselt ei ole vallal õigust toetust saanud hoone osa kasutamise eest kasutajatelt üüri küsida.

Aia 2 hoonesse postkontori ja apteegi ruumide ehitamiseks vallale toetust ei antud, sest neid peetakse äriasutusteks.

Vallavalitsusega sõlmitud üürilepingu alusel on ruumide üür kuus Kambja postkontoril 930 kr (30 kr m2 eest) ja Kambja apteegil 778 kr (10 kr m2 eest). Üürnik tasub ka kommunaalmaksed ja muud kõrvalkulud.

Allikas: vallavalitsuse dokumendiregister

Loetumad