Kahru Männik täitis laskmises meistrinormi

701
Kahru Männik Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel Sakus. Foto: Lauri Lopp

Pühapäeval Sakus Eesti täiskasvanute meistrivõistlusele kutsuti edetabeli põhjal vaid 20 püssilaskurit nii meeste kui ka naiste seast. Kuna püstolimehi on Eestis palju, siis neid lubati võistlema 30, naisvõistlejaid ikka 20. Ülenurme gümnaasiumi spordiklubi laskureid oli kutsutud kuus. Vaid arsti ametit pidav Anette Caroline Kõre loobus keerulisel ajal tippkonkurentsis konkureerimisest, kuna pingeline töö eeldab ka puhkeaega.

Juba mõnda aega järjest paremaid tulemusi näidanud 19-aastane Kahru Männik realiseeris seekord täiuslikult hetkevõimed silmapaistvaks tulemuseks. 60-lasulise õhupüssiharjutuse, milles 10 meetri kauguselt tuleb tabada ühe millimeetrise käbimõõduga kümmet, tulemus 613,2 silma on meistrinormi täitmine ja see andis ka 5. koha. Samas harjutuses reastusid ülejäänud meie noormehed: 10. Karel Udras 596,6; 15. Manfred Kukk 594,4 ja 18. Lauri Lopp 584,9 silmaga. Eesti meistriks sai taas elvalane Meelis Kiisk 618,9 silmaga.

Õhupüstoliga sai Kairi-Liis Roonurm 9. koha 543 silmaga.

Kolm aastat Audentese spordikoolis õppinud ja treener Ain Muru juhendamisel harjutanud Kahru plaanib gümnaasiumi lõpetamise järel esmalt minna kaitseväeteenistusse, seejärel õppida Tartu ülikooli loodusvaldkonnas. Laskespordis uutele kõrgustele jõudmist soodustab sellel ajal ka sügiseks valmiv Ülenurme spordihoone uuenenud lasketiir.

Veel enne tuleb Kahrul koos sõber Karel Udrasega võistelda Eesti koondises Norras Hamaris Euroopa meistrivõistlustel. Tänu mitmetele toetajatele saab see võimalikuks vähem kui kolme nädala pärast.

Aivo Roonurm
treener

Kino maale
EelmineSõjas Ukraina vajab abi
JärgmineReola kultuurimajas kogutakse abi Ukrainale