Eesti linnade ja valdade liit valis uue juhatuse

920
ELVLi juhatuse liikmed (vasakult) Georg Pelisaar, Erik Sandla, Irina Talviste, Urmas Klaas, Argo Annuk, Mihkel Juhkami ja Priit Lomp. Foto: Tiit Mõtus

Kolmapäeval toimus Eesti linnade ja valdade liidu (ELVL) üldkoosolek ja volikogu istung. Liidu volikogu valis oma koosseisu esimesel koosolekul uue liidu juhatuse. Juhatusse valiti ka Kambja vallavanem Argo Annuk.

Liidu uueks juhatuse esimeheks valiti Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

“Minu väga tähtsaks, aga samas lihtsaks sõnumiks on, et vajame praegusel ajal ühtsust ning peame üksteist toetama, seda nii suurtes linnades kui väiksemates valdades. Asudes täitma liidu juhatuse esimehe rolli just praegusel ajal on kahtlemata katsumus, ent olen seisukohal, et meie omavalitsused on väga võimekad ja ka tugevad,” sõnab vastne liidu esimees ning lisab, et seda tugevust tuleb omavalitsustel ära kasutada senisest veelgi parema koostöö ülesehitamiseks. “Väljakutseid on palju, aga ainult koos saame väga operatiivseid küsimusi lahendada nii täna, homme kui ka tulevikus. Tänan toetuse eest ja olen kindel, et meid ootab liidus ees konstruktiivne koostöö,” rõhutas Kõlvart.

Juhatuse aseesimeesteks valiti Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

„Eesti omavalitsused on väga tugev jõud ning liidul kui koostööorganisatsioonil on oluline seda jõudu suunata Eesti kui terviku arenguks ning keskvalitsuse tasakaalustamiseks,“ kommenteeris liidu aseesimees, Tartu linnapea Urmas Klaas.

Juhatuse liikmeteks valiti ka Antsla abivallavanem Kurmet Müürsepp, Jõgeva vallavanem Angela Saksing, Harku vallavanem Erik Sandla, Kambja vallavanem Argo Annuk, Põlva vallavolikogu esimees Georg Pelisaar, Rae vallavolikogu aseesimees Mart Võrklaev; Pärnu abilinnapea Irina Talviste, Mulgi vallavanem Imre Jugomäe; Jõhvi vallavanem Maris Toomel ning Kastre vallavanem Priit Lomp.

 

Kino maale
EelmineGalerii: Ülenurme gümnaasiumi spordihoone sarikapidu
JärgmineEesti Punane Rist tänab annetajaid