Spordihoonel võeti pärg peast

579
Vallavanem Argo Annuk, spordihoone juhataja Kaspar Koolman, OÜ Embach Ehitus juhatuse liige Peeter Voovere. Foto: Liis Rosin

3. märtsi hommikupoolikul siluti Ülenurme gümnaasiumi spordihoone ehitusel väledasti ümbrust. Kõrge katuse kohal oli juba mitu päeva ilutsenud vägev pärg, mille ehitajad olid sinna kindlalt kinnitanud ja mis sel pärastlõunal pidi alla toodud saama, nagu hääd ehitustraditsioonid seda ette näevad. Enne kellaaja kukkumist tehti igaks juhuks veel tõstukiga paar üles-alla kontrollsõitu, et sarikapeol kõik ikka tõrgeteta sujuks.

Määratud ajaks kogunesid kutsutud ja seatud asjahuvilised kõrge hoone tulevase peaukse juurde, et töö tellija saaks töö tegijat siiamaani tehtu eest tunnustada ning hea koostöö märgiks sarikapärja katuselt alla tuua. Vallavanem Argo Annuk tänaski ehitajaid, OÜ Embach Ehituse juhatuse liige Peeter Voovere kinnitas, et üldjoontes on kõik läinud plaanipäraselt ning avaldas lootust, et Euroopas alanud keeruline aeg ei mõjuta liialt spordihoone valmimist.

Pärg on käes ja läheb allasõiduks! Foto: Maire Henno

Pärga alla tooma sõitsid Argo Annuk ja Peeter Voovere koos. Ülejäänud seltskond jälgis kõrgustesse tõusvat seltskonda päid kuklasse ajades. Vallavolikogu esimees Aivar Aleksejev rääkis kokkutulnuile samal ajal gümnaasiumi ja selle spordihoone mitmekesisest ajaloost: kõigepealt oli kooliosa suur ja spordipool pisike, siis kosus jällegi sportimisosa pikkadeks aastateks vägevamaks. Muusikakooli ja algkoolihoone valmides sai kaalukama mastaabi taas hariduspool ning nüüd liigub kaalukeel jällegi spordi ja kehakultuuri poolele.

Pirakas pärg kõrgelt katuselt alla toodud, paluti kogu seltskond n.ö tuppa sooja suppi sööma. Kui väljast vaadates jätab maja imposantselt võimsa ja kõrge mulje, siis katuse all tuli lausa päkapiku tunne…

Suure koolikompleksi sisehoovi pilt muutub iga päevaga. Foto: Susan Sasorin

Eks põnevust jagub edaspidi üha rohkem, kui ehitusjärg väledasti edasi areneb. Omamoodi ootusärevust tunnevad kindlasti kõik asjaosalised, sest eks olnud siiani üsna keeruline järjest paisuvat kooliperet ja vallarahvast sportima mahutada. Laskurid näiteks on tõeliselt põnevil – 25-meetrine laskmisala suisa kahekordistub! Igasuguseid ruume erinevate spordialade harrastamiseks tuleb juurde ja rõõmsaid selleteemalisi uudiseid jagub veel ja rohkem.

MAIRE HENNO

 


Galerii: Ülenurme gümnaasiumi spordihoone sarikapidu

Kino maale
EelmineVallavalitsuse teenistujate read on täienenud
JärgmineII trimester sai piduliku punkti