5.9 C
Kambja
Teisipäev, 16.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui aasta vana ja ei pruugi olla ajakohane.

Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta. Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgUudisedVallavalitsuse teenistujate read on täienenud

Vallavalitsuse teenistujate read on täienenud

LIIS ROSIN, abivallavanem

Töötan Kambja vallavalituses abivallavanemana alates 21. veebruarist. Minu esimesed töönädalad on olnud töised ja huvitavad. Eelenvalt töötasin 18 aastat Tõrvandi lasteaias Rüblik.

Hariduselt olen alushariduse pedagoog. Olen abielus ja mul on kaks imetoredat poega. Vabal ajal viibin palju looduses ja matkaradadel, ära ei ütle ka hea raamatu lugemisest.

Minu peamisteks ülesanneteks Kambja vallavalituses on valla hariduse, sotsiaalhoolekande, spordi- ja kultuurialase tegevuse korraldamine, isikute vastuvõtmine ja nõustamine minu haldusalasse kuuluvates küsimustes, valdkondade arengudokumentide koostamine, tegevusvaldkondadega seotud vallaeelarve koostamine-jälgimine, kaasava hariduse kaardistamine, tegevusvaldkondadega seotud küsimustes vallavalitsuse hallatavate asutuste nõustamine ja abistamine.

Pika ametliku loetelu taga on kindlasti soov teha koostööd kogukondadega, pakkuda vallakodanikele häid teenuseid, luua turvaline ja hea elukeskkond kõigile. Koostöös peitub jõud!

 

 

ALAR ARUKUUSK, abivallavanem

Alar Arukuusk

Pärast Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna lõpetamist 1988. aastal olen olnud tihedalt seotud spordi, turismi ja ettevõtlusega ning selle erinevate valdkondade juhtimisega. Olen asutajaliikmena osalenud MTÜ Tartu Suusaklubi ja MTÜ Klubi Tartu Maraton asutamisel ja hilisemal juhtimisel. Samuti olen osalenud MTÜ Eesti Suusaliit tegevuse käivitamisel juhatuse liikmena aastatel 1991-2005. Aastatel 1990-2009 olen võistluste direktorina korraldanud rahvusvahelist suusatajate suvist võistlust Suverull ja aastatel 1999-2011 Otepää maailmakarikavõistlusi murdmaasuusatamises. 2011. aastal olin FIS talialade juunioride ja U23 vanuseklassi maailmameistrivõistluste direktor.

Aastatel 2005-2017 olin SA Tehvandi spordikeskus juht. Juhatuse liikmena olen käivitanud sihtasutuse tegevuse, komplekteerinud teotahtelise meeskonna ning taganud juhina keskuse haldamise, kvaliteetsete teenuste osutamise ja Tehvandi kompleksi väljaehitamise (s.h K90 hüppemäe, laskesuusatamise kompleksi, staadionikompleksi, suusa- ja rullsuusaradade, kaasaegse lumetootmise süsteemi, hotelli, puhkemaja ja biathloni hoone projekteerimine ja ehitus).

2017. aastast olen tegutsenud autospordi valdkonnas nii Eesti Autospordi Liidu peasekretär/tegevjuhina kui ka WRC Rally Estonia korraldusmeeskonna liikmena.

Kõige meeldivamad ja huvipakkuvamad on eelnevast olnud ikka arendustega seotud ettevõtmised. Olgu need siis Tartu Maratoni saamine Worldloppeti liikmeks, Tartu Maratoni stardipaiga toomine Otepääle või Tartu Rattamaraton ja Estoloppet sarja algatamine. Kindlasti suurim väljakutse on olnud aga Tehvandi keskuse viimine mitmete spordialade rahvusvahelisele tasemele.

Noorusesse jääb ka ligi 10-aastane tippsortlase karjaäär ning hiljem harrastajana Worldloppeti meistritiitli pälvimine, mille saamiseks on suusatatud läbi 10 erinevat ja erineval kontinendil paiknevat suusamaratoni. Huvi spordi vastu on säilinud tänaseni nii tugitoolisportlasena kui mõõduka harrastajana.

Aastatel 2002-2013 olin Otepää vallavolikogu liige ning selle turismi ja spordiga seotud komisjonide liige ning 2002-2005 olin ka volikogu aseesimees. Nii sellest ajast kui erinevate projektide raames koostööst kohalike omavalitsustega olen KOV-ide hingeeluga tuttav.

Seega olen arvamusel, et oman teadmisi, oskusi, kogemusi ja suurt motivatsiooni olemaks Kambja abivallavanem ning suudan kindlasti anda oma panuse Kambja valla jätkuvale arengule ja tegevusele. Kuna elan Kambja vallas juba 20 aastat, siis arvan ka vallakodanikuna teadvat, millised kitsaskohad vallas on ja mille lahendamist kodanikud ootavad. Kindlasti on minu soov, et vald areneks tasakaalukalt vallavalitsuse ja arendajate koostöös ja et vallal jätkuks võimekust ehitada ka vajalikku sotsiaalset taristut (koolid, lasteaiad, kogukonnahooned, puhke- ja spordirajatised, kommunikatsioonid jne).

Alar Arukuusk asus Kambja abivallavanemana ja vallavalitsuse liikmena teenistusse 21.02.2022.

 

 

MARGRETH ADAMSON, valla jurist

Margreth Adamson

Olen sündinud ja kasvanud Põlvas. Lõpetasin Tartu Ülikooli õigusteaduskonna aastal 2020. Mul on töökogemus kõigist kolmest kohtuastmest. Enne Kambja valda tööle asumist töötasin juristina advokaadibüroos Concordia.

Töös pean oluliseks head suhtlemisoskust ja meeskonnatööd, samuti pidevat enesetäiendamist.

 

 

 

MARLENE TAMMOJA, raamatupidaja

Marlene Tammoja

Töötan Kambja vallavalitsuses alates 16. augustist raamatupidajana. Mul on rakenduslik kõrgharidus majandusarvestuse erialal. Kohalikus omavalitsuses olen töötanud alates 2014. aastast – algul Mäksa vallavalitsuses ja ühinemisjärgselt Kastre vallavalitsuses. Olen abielus ja kahe lapse ema. Huvideks on rallisport.

Loetumad