Kümnes Tartumaa tantsupäev

891
Osalejad ongi ennast õnnelikuks tantsinud! Foto: Merlin Ponna

5. aprillil toimus Ülenurme Gümnaasiumis järjekordne Tartumaa tantsupäev, mille motoks oli „Tantsides õnnelikuks“. 1.-5. klassi õpilastele korraldasid tantsupäeva kaks 10. klassi õpilast oma praktilise töö raames, et tähistada sama kuu 29. kuupäeval aset leidvat rahvusvahelist tantsupäeva.

Üritusele registreerus 141 esinejat, kelleks olid JJ Street, Pala kooli rahvatantsurühm, Võnnu KK rahvatantsurühm “Väänikud”, Melliste algkool-lasteaia akrobaatikaring, Ülenurme Gümnaasiumi tantsuring, Ülenurme Gümnaasiumi 3.d klass, Tabivere põhikooli rahvatantsurühm, Kambja kultuurikeskus ning Mia Rekker balletikavaga. Tantsukavasid tuli nende rühmade poolt esitamisele 13. Erilist rõõmu valmistasid rahvatantsijad, keda pole ammu kooli laval nähtud.

Pärast esitlusi tutvustati töötubade läbiviijaid, kelleks olid Ülenurme Gümnaasiumi omad õpilased Maarja-Liis (Shate tantsukoolist) 10. klassist, Grete Anete ja Merit (Neptune tantsustuudio) 8. klassist ja Lenel (treener tantsukoolist JJ- Street).

Kui osalejad olid töötubadesse jaotatud, liiguti kohtadesse, kus toimus 45-minutiline treening, sellele järgnes väikene puhkus, mille ajal said kõik osalejad süüa maitsvat kringlit ja turgutada end morsiga. Programmi kolmas osa algas töötubade esitlustega, kus näitamisele tulid nelja töötoa imelised kavad. Iga grupi esitlus oli erakordselt ainulaadne ja laste silmis paistis meeldejääv sära. Ürituse lõpus toimus tagasisideküsitluslehe täitmine ja osalejate tänamine.

Töö autorid arvavad, et üritus õnnestus, ja loodavad, et osalejad tantsisid ennast õnnelikuks, ning tänavad oma juhendajat Marit Rauki ning sponsoreid – Kommipommi ja Kambja valda. Õpilased loodavad, et noored tantsijad osalevad ka järgnevatel aastatel Ülenurme Gümnaasiumi tantsupäeval.

ADRIANA-MARIA SILLAOTS, 10. klassi õpilane

Kino maale
EelmineAarike Hooldekeskusel on tegus juubeliaasta
JärgmineKambja Lüüra helises taas