„Together“

505

28. veebruaril potsatas Eesti muusikaõpetajate postkasti kiri, milles kutsuti 15. märtsil ühiselt tähistama esimest üleeuroopalist koolimuusika päeva „The Power of Music“. See polnud lihtsalt proklamatsioon, vaid üleskutse laulda ühiselt – kõik koos. Spetsiaalselt selleks sündmuseks oli belgia helilooja Bert Appermonti komponeerinud laulu „Together“. Selline väärt idee ei lase kaua mõtiskleda, vaid paneb tegutsema. Nii me kaasa läksimegi ja tegevust alustas sündmust ettevalmistav Kuuste kooli together-rühmake. Õpetaja Mare aitas noortel lauljatel ingliskeelsest tekstist paremini aru saada, õpetaja Kaido lahendas üritusel osalemiseks vajaliku Zoomi-ühenduse ja kõik teised kolleegid näitasid õpilastele kätte õige raja konkreetsel kellaajal. Muusikatundides ning mudilaskooris harjutasime usinasti laulu õiget meloodiat.

15. märtsil täpselt kell 12.00 algas esimese üleeuroopalise koolimuusika päeva tähistamine. Kui kuulasime ära kohustuslikud tervitused, mis kuuluvad alati selliste sündmuste juurde, vaatasime rahvusvahelist õpilastööde kunstinäitust, kohtusime heliloojaga, siis pärast seda algas meie tähetund. Laulust kõlas esimene tuttav saateakord ja … Kuuste kooli õpilased laulsid täiel rinnal:

„Together, together …

We sing united hand in hand, together we are strong.

We dream of peace ev`ry land, come on and sing along!“

Laulu „Together“ sõnum ja muusika jõud haarasid meid endasse ja koos tuhandete Euroopa lastega laulsime laulu kaks korda.

INGE LAHTMETS,
Kuuste kooli muusikaõpetaja

Kino maale
EelmineEi iialgi sõda, mis ju külvab vaid häda…
JärgmineVald parandab Kuuste mõisakoolis ja Ülenurme gümnaasiumis kaasava hariduse rakendamiseks vajalikke tingimusi