Kambja vallas rajatakse uus kergliiklustee ja ühinetakse Tartu rattaringlusega

3778
Reola külast Laane külani kavandatakse uut kergliiklusteed.

Kambja vald rajab riigipoolse toetusega 2023. aasta lõpuks uue kergliiklustee Reolast Laaneni ning ühineb Tartu rattaringlusega.

Kergliiklustee rajatakse Tartu lennuvälja teelõiku, kus see on veel puudu. Selle valmimisel on võimalik liikuda jalgsi kui rattaga Ülenurmele, Tartusse kui Külitse kaudu Elva suunal.

Valmiv teelõik laiendab maakonna kergliiklustee võrgustikku, pakkudes liiklejatele järjest mitmekülgsemaid võimalusi. Seejuures paraneb omavalitsuse ühistranspordi kättesaadavus.

Samuti ühineb Kambja vald järgmise aasta lõpuks Tartu rattaringlusega, mille raames soetatakse ja paigaldatakse Ülenurmele, Tõrvandisse ja Külitsesse jalgrataste laenutuspunktid. Igas punktis saab olema 20 dokki jalgrataste lukustamiseks ning 13 elektriratast. Rajatavad elektrirataste laenutuspunktid liidetakse linna süsteemiga.

Uue kergliiklustee rajamise ja ühinemisega rattaringlusega muutuvad vallaelanike liikumisvõimalused veelgi mitmekesisemaks, kus elanikud saavad kergemini jõuda tööle kui kooli, kujundades sellega aktiivsemaid liikumisharjumusi ning kasutades keskkonnasäästlikumaid transpordivõimalusi.

Arendustööd saavad teoks tänu maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmele, mille raames toetab riigi tugiteenuste keskus kõiki 15 maakonda kaasaegsete võimaluste pakkumisel elanikkonnale.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineTegusasse Ülenurme lasteaeda Nurmepesa otsitakse direktorit
JärgmineLugejate vägi rõõmustab Kambjas raamatukogu