Ülenurme gümnaasiumi õpilased olid edukad Eesti rahaolümpiaadil

402
Portree.
Grete Laurand

Tuulberg.ee rahaolümpiaadi korraldati tänavu juba 19. korda. Ülenurme õpilased on sellest alati aktiivselt osa võtnud. Sellel aastal osales meie kooli 9.-12. klassidest 20 õpilast, kokku võttis olümpiaadist osa 135 õpilast üle Eesti. Osalejaid on nii ülikoolidest, gümnaasiumitest kui ka põhikoolidest.

Põhikooliõpilaste seas tubli esimese koha (üldkokkuvõttes 5. koha) saavutas Ülenurme 9.c klassi õpilane Grete Laurand. Tublidele kohtadele tulid veel 11.a klassist Henri Hansen (13.), 9.a klassist Ats-Artur Ploomipuu (15.) ja 11.a klassist Evelin Lindvere. Kõik ülejäänud õpilased olid ka väga tublid. 9. klasside juhendaja on Peep Reimer ja 10.-12. klasside juhendaja on Tõnis Märtson.

Olümpiaad kestab igal aastal peaaegu kogu õppeaasta vältel ja koosneb kolmest osast: majandustehingud, ülesanded ja ennustused. Need kolm osa jagunevad veel väiksemateks osadeks. Majandustehinguteks on õpilasel virtuaalne raha, mida investeerida, ülesannetes tuleb rakendada majandusmatemaatikat ja viimases osas tuleb ennustada majanduse ja ühiskonnaga seotud küsimusi. Eks siin on ka õnne vaja, aga nagu me teame, siis õnn soosib tublisid.

Tõnis Märtson,
Ülenurme gümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetaja

Kino maale
EelmineTule anna oma panus Eesti ja Ukraina laste ühisürituste heaks!
JärgmineNoortevahetusprojektiga Ungaris uusi oskusi omandamas