Täies hoos perepäev Kambja koolis

673
Fotod: Marili Meremaa

Neljapäeval, 19. mail toimus Kambja Ignatsi Jaagu kooli ümbruses perepäev, kuhu olid oodatud kõik, kes soovisid tulla. Perepäev korraldati selle tõttu, et kooli sünnipäeva tähistamisele ei lubatud viiruse tõttu inimesi, kes ei olnud kooliga seotud. Perepäevale oodati kambjalasi, kes saaksid nautida üksteise seltskonda ja sellega tähistada ka kooli sünnipäeva. Perepäev kestis kella 17.00-st kella 19.00-ni ja seal oli palju tegevusi.

Õhtut viisid läbi õhtujuhid, kelleks olid kaheksanda klassi õpilased Lisete ja Sebastian. Toimus kultuuriprogramm, kus esinesid kooli muusikastuudio solistid ja klaveriõpilased, poistekoor, 4. klassi kellamängu ja 1. klassi plaatpillide õppijad, pärimusring Tähelinnud ning meie kooli Ukraina õpilased.

Kultuuriprogrammi valmistasid ette muusikaõpetajad Jana ja Marika.

Perepäeval oli mitmeid töötubasid, milleks olid:

  • vigursõit jalgrattaga (õp Jarmo ja õp Peeter),
  • rütmipillide meisterdamine (õp Marika ja õp Christi),
  • spordimäng (õp Katre ja õp Ermo),
  • asfaldijoonistused kriitidega (õp Mare ja õp Ulvi),
  • mängud (ÕE juht Laura Lotta Sägi),
  • liikumisrajad (hoolekogu liige Janika Hinto).

Toimus ka heategevuslik õnneloos, kus iga loos võitis. Õnneloosi korraldasid direktor Marika, sotsiaalpedagoog Ilona ja huvijuht Toivo. Abilistena tegutsesid väga aktiivselt sekretär Vaike, õpetaja Tanja, Marili Alliksaar, Karl – Marten Vares, Sabrina Palk ja Hannes Tubin. Loosi hind oli kaks eurot ja raha koguti Ukraina õpilaste koolilõpu ekskursiooniks. Õnneloosiks said inimesed ise tuua esemeid, mida neil vaja ei läinud või olid ise valmistanud, mis oleks teistele kasulikud olnud. Õnneloos oli väga populaarne. Järjekord oli pikk ja tunni ajaga loositi kõik esemed välja. Õnneloosi üheks suuremaks auhinnaks oli suur maal papagoidega, mille võitis kooli õppealajuhataja Ave Sillaste. Õnneloosiga oli seotud ka õpetaja Toivo poolt juhitud oksjon, kus inimesed said teha esemetele pakkumisi. Üks populaarsemaid esemeid oksjonil oli lilleampel, mille alghind oli 7 eurot, kuid mis lõpuks sai endale omaniku 30 euro eest. Koos õnneloosi ja oksjoniga koguti Ukraina õpilastele 466 eurot.

Perepäeval oli ka müügiala, kus saadi enda tehtud esemeid müüa. Üheks osaliseks oli Ülenurme käsitööselts Nurmenukk, kes müüs mitmeid erinevaid asju. Osta sai ehteid, käsitööd, söödavat ja muud. Kooli füüsikaõpetaja Anete-Grete Jõgi müüs oma tädi heegeldatud ja kootud riideid lastele ja suurematele. 2.klassi õpilane Iris Mõisa müüs maitsetaimi, popkorni, muffineid jm. Hoolekogu esindajana oli müügileti taga ka valla haridusspetsialist Maia Uibo.

Avatud oli pannkoogilett, kust sai terve õhtu jooksul tasuta värskeid ja sooje pannkooke ja mahla. Pannkoogilett oli väga populaarne. Nagu õnneloosiga, oli seal ka kogu aeg järjekord. Pannkookidega raha küll ei saanud, kuid inimesed said toitu ja lahkusid õnnelikult ning see oli kõige tähtsam. Tainast oli 20 liitrit ja peaaegu kõik sai otsa. Küpsetajateks olid õpetajad Mari, Merike, Asta ja Inga. Aktiivselt abistasid kokad Anne ja Laura. Maitsva taigna valmistas kokk Külli. Varustuse ja üldise abistamisega tegeles majandusjuhataja Kairi. Pliidid seadis töökorda õp Raimond.

Perede muljed perepäevaga seoses olid väga positiivsed. Nende arust oli perepäev vägev ja huvitav. Ütlesid, et tuleks sellisele üritusele uuesti. Enamikule meeldis väga Ukraina õpilaste esitus ja nad arvasid, et see oli väga tore. Neile meeldis ka väga ülejäänud kultuuriprogramm ja esinejad. Kõige populaarsem perede seas oli pannkoogilett. Peredele meeldisid väga ka õnneloos ja töötoad. Laste seas oli populaarseim vigursõit jalgrattaga. Õpetaja Jarmo sõnul tegid paljud lapsed mitmeid ringe ja tulid kogu aeg tagasi.

Ürituse jäädvustamisega tegelesid vilistlane Ainar Lehiste ning õpilane Marili Meremaa.

Täname kooli hoolekogu ja kultuurikeskust, kes varustasid meid varjualustega ja toetasid üritust igati!

Täname õhtujuhte, kõiki esinejaid, töötubade korraldajaid, pannkoogiküpsetajaid, õnneloosi, oksjoni ja müügiga tegelejaid!

Täname üldkorraldajaid Ave Sillastet, Mari Talvikut, Marika Lehistet ja Jana Kääri!

Võib öelda, arvestades valdavalt positiivseid arvamusi, et selliseid üritusi tuleb tulevikus tõenäoliselt veelgi.

Marili Meremaa 8. klassist

Kino maale
EelmineSelgusid Kambja valla kaunid kodud
JärgmineTerviseamet lõpetas tervishoiualase hädaolukorra