Pühapäevast bussisõit osaliselt tasuta

3890

Alates pühapäevast, 01. juulist kehtib MTÜ Tartumaa Ühistranspordikeskuse poolt korraldataval, avaliku teenindamise lepingu alusel teostataval, Tartu maakonna bussiliinidel piletihind null eurot. Nulleurone piletihind maakondlikel bussiliinidel kehtib ka Valgamaal, Võrumaal, Põlvamaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Viljandimaal, Ida-Virumaal, Hiiumaal, Saaremaal ja Läänemaal.

Bussid on märgistatud

Kõikide busside elektroonilistel tabloodel, mis asuvad bussi ees ja küljel, on pärast marsruudi kuvamist kiri «TASUTA» või on bussi aknal silt «TASUTA».

Sõitmiseks on tarvis ühiskaarti

Tartu maakonnaliini bussides kehtivad juba kasutuses olevad ühiskaardid. Vajadusel saab ühiskaardi osta bussijuhilt või ühiskaardi müügipunktidest. Ühiskaardi hinnaks on 2 €. Täiendavalt raha ühiskaardile laadida ei ole vaja, kui ei ole soovi sõita sama kaardiga kohtades, kus tasuta transport ei kehti, näiteks Tartu linnas. Tartu linna bussikaardiga saab maakonnaliinidel sõita tasuta.

Sõit tuleb valideerida

Bussi sisenedes tuleb ühiskaart valideerida bussijuhi juures olevas validaatoris ning öelda bussijuhile sihtkoht. Ühiskaardi valideerimata jätmine võrdub piletita sõiduga ning on karistatav kuni 10 trahviühikuga.

Eesti erinevad ühiskaardid on ristkasutuses. Tähelepanelik peab olema erinevate linnade ja maakondade osas – sest igal pool ei ole ühistransport tasuta.

Tasuta saab sõita ka teistesse maakondadesse, kus kehtib tasutasõidu võimalus.

Ühiskaarte müüakse Go Busi bussides ning ühiskaardi müügipunktides.

Täpsem info ühiskaartide ristkasutuse kohta on leitav aadressil pilet.ee.

Kino maale
EelmineMinister tuleb avalikult nimetüli lahendama
JärgmineOhtlik roomaja vabaduses (leitud!)