Kambja piirkonna koolide oivikud ja nende vanemad kutsuti vastuvõtule

816
Kambja koolijuht Marika Karo jälgib, kuidas vallavanem Aivar Aleksejev tunnustab käepigistusega Sander Tamme (3.b klass) ja tema isa. Foto: Peeter Ruuge

Vallavanem Aivar Aleksejev jätkas Kambja piirkonna koolide kauaaegset traditsiooni ja korraldas õppeaasta lõpul vastuvõtu tublimatele õppuritele ja nende vanematele.

Kambja koolihoone saalis toimunud vastuvõtule said kutse kõik õpilased, kellel aastahinnetena olid tunnistusel ainult viied või neljad-viied ning kellele oli iseloomulik korrektne käitumine. Pangodi-äärses väikses Unipiha algkoolis väärisid vastuvõtukutset kõik õpilased, Kambja ja Kuuste kooli õppureist pääsesid tunnustamisele veidi rohkem kui pooled.

Tublide õppurite rohkuse tõttu toimus tänavunegi vastuvõtt kahes jaos – esmalt 1.-4. klassi õpilastele ning seejärel põhikooliastme õpilastele.

Tervituskõnes kiitis vallavanem Aivar Aleksejev lapsi ja noori, kes on õppimist kui oma kõige olulisemat tööd korralikult teinud, ning viitas asjaolule, et kaasaegne ühiskond eeldab inimestelt aina rohkem pidevat ja elukestvat õppimist.

Vastuvõtule kutsutud õppurite vanemad said vallavalitsuselt südamliku sõnumiga tänukirja, millele oli trükitud ka Frederico Fellini tark mõte: „Sa oled olemas ainult selles, mida sa teed.”

Arvuti- ja nutiajastu tublisid noori, kes reeglina on harjunud mängima elektroonilisi mänge, üllatas vallavalitsus karbikesega, mis sisaldas kolme puidust valmistatud ning osavust ja nutikust arendavat mänguasja.

Vallavalitsus tänas uhke roosiõiega ka kõiki õpetajaid ja teisi kooliinimesi, kes Kambja piirkonna koolidest olid vastuvõtule tulnud. Pärast ametlikku osa ja õpilaste meeleolukate ettekannete kuulamist jätkus vallavanema vastuvõtt seltskondlikumalt ühises kringlilauas.

Tänavust oivikute vastuvõttu võib mõneti nimetada ka kohaliku seltskonnaelu oluliseks sündmuseks, sest suurele osale õpilastest ja lastevanematest oli see esimene kord kohtuda vahetult vallavanem Aivar Aleksejeviga.

Kringlilaua ümber askeldava rahvahulga keskel olles märkis vallavanem, et oli üllatav näha, et lapsevanemad on pidanud oluliseks keset tööpäeva oma lastega vastuvõtul olla. Eks seegi tõsiasi kinnitab, et enam kui veerandsaja aasta jooksul on oivikute vastuvõtust kujunenud sündmus, millel on kogukonnas hea maine ja kaalukas tähendus.

TOIVO ÄRTIS

Kino maale
EelmineVaktsineerimine marutaudi vastu
JärgmineKogukonnatunne kosub koolieas