Saalitäis Lottesid – iga lapse unistus!

387

Emadepäeva eel oli Soinaste Laululinnu lasteaia koridor õige punane. Siin-seal oli näha saali lipsamas punaste kleidikeste ja tumedate ninaotstega vallatuid koeraplikasid. Sel päeval toimus Tihaste rühmal Lotte pidu koos emadega.

Meie tragid lapsed olid kogu päeva olnud ametis emadele muffinite küpsetamise, emadest raamatute kirjutamise, luuletuse kordamise ja enda kostümeerimisega, kuid neil polnud aimugi, mis neid saalis ees ootas. Kui tavaliselt on emadepäeva pidu täis üllatusi emadele, siis seekord ootas ka lapsi ees üks koerustükk, mille emad otsustasid lastele korraldada. Alustasime üritust õige salapäraselt – silmaklapid peas, saabusid lapsed saali ja asusid uurima, millised käed on need kõige pehmemad ja soojemad, millised käed on just minu ema omad? Pea ilmeksimatult tuvastasid väikesed kostümeeritud Lotted, Roosid ja Brunod oma ema käed, eemaldasid siis silmaklapid ja… oooh, mu ema ei olegi lihtsalt mu ema, mu ema on Lotte! Ja siin on terve saalitäis Lottesid! Oi, see oli tõeline üllatus!

Kuna kogu saal oli täitunud Leiutajate küla tegelastega, asuti kohe täitma sõprade kuujäneste saadetud abipalvet – leida üles kolm kuukivi ja toimetada need kiiresti kuujänesteni, et nad saaksid tagasi koju, Kuule, naasta. Mõistagi tuli selleks lõbusaid takistusi ületada ja ülesandeid täita. Kuujäneste vihjetes oli kirjas, et kuukivide leidmiseks tuleb esmalt aidata Lotte isal Oskaril leiutada ning seejärel Susumuga judot õppida ning lõpuks ka oma emaga üks tore emadepäeva tants tantsida. Loomulikult ei olnud see Leiutajateküla rahvale mingi probleem. Eriti hästi õnnestus Sphero Play robotite abil meisterdatud koristusmasinatega saali koristamine. Emadepäeva eel oli see vägagi vajalik leiutis!

Raamatu(kogu)aastale pühendatud teemapeod on Tihaste rühmas sel õppeaastal väga populaarseteks osutunud. „Pipi pikksukk”, „Karlsson katuselt“, „Leiutajateküla Lotte” ning „Lotte ja kuukivi saladus” on need raamatud, mis sel õppeaastal meie rühmas lastele lõunajutuks ette loetud said. Igast raamatust otsisime lastega väärtusi, mida antud raamat endas peitis ning muidugi järgnes sellele laste soovil teemapidu. Pärast raamatute ettelugemist, ise raamatu koostamist ja Ülenurme raamatukogu külastamist on lastel märgatavalt suurenenud huvi raamatute vastu. Just see oligi Soinaste Laululinnu lasteaia üks õppeaasta eesmärkidest. Lisaks raamatutest üles leitud väärtustele tõdesid lapsed, et enamus lahedatest (raamatu)seiklustest juhtub millegipärast õues. Läksime meiegi ühel kuumal maikuu päeval õue uusi seiklusi otsima. Nimelt oli meil juba traditsiooniline õuepäev, kus kõik tegevused toimusid kogu päeva vältel õues. Mängisime, sõime ja pikutasime õues, puhusime seebimulle ja tantsisime. Lisaks võtsime ette poeskäigu, sest mis õuepäev see ilma jäätiseta on!

ELERI RAJU,
Tihaste rühma õpetaja

Kino maale
EelmineTööde-tegemistega täidetud päevad Aarikel
JärgmineLaste tugevate tunnetega toimetuleku toetamine kaasava hariduse kontekstis Laululinnu lasteaia näitel