Koostöökohtumisel Setomaa vallaga oli tulipunktis kogukonna heaolu

721
Kambja vallavanem Argo Annuk, kauaaegne Mikitamäe vallavanem Inara Luigas ja Setomaa Vallavolikogu esimees Urmas Sarja. Foto: Marko Ojakivi

Vallavalitsuse töötajad külastasid Setomaa valda, kus kohtuti omavalitsuse juhtide, kogukonna eestvedajate, ettevõtjate ja kohaliku elu edendajatega.

Koostöökohtumine algas Lüübnitsast, kus Setomaa Vallavolikogu esimees Urmas Sarja tutvustas kogukonna algatusi. Külas toimuvad aastas mitmed ühised kokkusaamised ja ettevõtmised, millest tuntumaks on kala- ja sibulalaat, mis sel korral toimub 27. augustil.

Väljasõidul külastati kauaaegse Mikitamäe vallavanema Inara Luigase kodukohvikut. Setomaa aktivistina kutsus ta Kambja elanikke 13. ja 14. augustil toimuvale kostipäivale, kus külalistele pakutakse kohalikke roogasid kohalikust toorainest.

Setomaa vallavanema Raul Kudre poolt läbiviidud arutelul ja ringkäigul Värskas peatuti omavalituse ajalool, tänapäeval ja tulevikuplaanidel. Vallavanem tõi välja mitmeid positiivseid näiteid, mis aidanud edendada kohalikku elu.

Vallavanem Argo Annuki sõnul väärivad eeskuju omavalitsuse ettevõtmised, mis on sündinud omaalgatuslikult ning mille puhul tagatud järjepidevus. „Eriti puudutab see väiksemaid kohti ja siin on oluline just valla poolne tugi. Loodame ka ise, et suudame olla arvestatav partner,“ sõna Annuk.

Koostöökohtumistel tutvuti veel piirkonna väike-ettevõtjatega ja asutustega. Külastati Vana Jüri Seebikoda, Piusa Külastuskeskust ja kohaliku kultuuri süda Taarka Tarõ Köögikõnõst.

Sarnaselt Setomaal toimuvale on jätkuvalt oodatud endast märku andma aadressil www.kambja.info/teenusepakkujad-kambjas-vallas Kambja ettevõtjad, et pakkuda oma teenuseid nii kohalikele elanikele kui külalistele.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineSoinaste lasteaed Laululind otsib uusi töötajaid
JärgmineAS Emajõe Veevärk teade veeteenuse hindade muutusest alates 01.09.2022