Aita leida kuusepuu

1414

Kui mullu jõuludel ehtis Tartu raeplatsi Kambja vallast pärit kuusk, siis sel aastal võib koduvalla kuusk ka Tallinna raekoja ette sattuda. Seda juhul, kui keegi on nõus pealinnale sobiliku kuuse loovutama.

Igal aastal püstitab Tallinna Kesklinna valitsus Raekoja platsile jõulukuuse, millest kujuneb jõuluaegse pealinna üks peamisi vaatamisväärsusi. Kui tavaliselt otsitakse kuuske läbi meedia lähivaldadest, siis tänavu otsustati pakkuda kõikidele omavalitsustele üle Eesti võimalus konkureerida riigi uhkeima jõulukuuse tiitlile.

Oodatakse ettepanekuid kasvava kuuse kohta, mis võiks kaunistada pealinna Raekoja platsi Eesti Vabariigi juubeliaastal. Sobiv kuusk on tihe, kohev ja 15-18 m kõrge. Linnakeskkonna asjatundjatest koosnev komisjon hindab kõiki saabunud ettepanekuid ja valib välja parima. Kesklinna valitsus kompenseerib puu langetamisega kaasneva väärtuskahju. Mõistetavalt korraldatakse professionaalse meeskonna kaasabil ka puu langetamine ja Tallinnasse viimine.

Väljavalitud puu hakkab ehtima Tallinna Raekoja platsi jõuluturgu, mida külastavad igal aastal tuhanded inimesed nii välismaalt kui kõigist Eesti piirkondadest. Kuusk jääb linna südamesse ka pärast turu sulgemist kuni jaanuari lõpuni. Kesklinna valitsus soovib siduda jõulukuuse selle kasvukohaga, teadvustada ja tutvustada linlastele kohalikku omavalitsust, kust pärineb riigi uhkeim kuusk.

Kui tunnete, et just Teie kodukandis kasvab kuusk, mis oleks riigi ja pealinna esindusjõulupuu tiitli vääriline, siis palun andke sellest hiljemalt 28. septembriks koos puu pildi ja selle asukoha kirjeldusega teada Külly Annusele (kylly.annus@tallinnlv.ee, tel +372 645 7251).

Kino maale
EelmineUus sõiduplaan bussiliinil nr 37
JärgmineHea noor tööotsija vanuses 16 – 26!