Valla traktorid meisterdasid lastele mõnusad mäed

866

Soinaste küla Tooma ja Tuule kandi lapsed said külaplatsile laheda rattaralliraja ning talveks igale mõõdule sobiva liumäe. Traktorid ja kallurid askeldasid platsi peal valla toetusena mitu päeva. Külarahvas on rahul ja tänulik.

Platsi on külarahvas ise jõudumööda edendanud nii, kuis küla on kasvanud. Päris esimese ettevõtmisena rajati aastate eest võrkpalliplats, seejärel liivakast ja sillad ning lõkkeplats. Suur mägi leidis küll talvel alati liumäena ja niisama allaveeretamiskohana kasutust, kuid turvaline see oma juhuslike hunnikute, kitsa harja ja järskude külgede tõttu ei olnud. Sestap võeti seekordsetel suvistel külatalgutel jutuks mägede ümberrajamine, et liulaskmine oleks turvaline ja võimalik ka väiksematele lastele. Vald oli nõus selle ettevõtmise igakülgse toetamisega ning 28. augustil oligi tehnika platsis ning tööd võisid alata.

Ilm soosis ettevõtmist ning mõne päeva pärast ahvatleski noori rattureid rallirada, mida testiti juba enne, kui see päriselt valmis sai, ning suur, laia harja, järsemate ning laugemate liualadega mägi. Mäe võtsid noored, ilmselt tulevased lumelaudurid, kasutusele alustuseks täitsa sihtotstarbeliselt – ainult et lumelaudade ja kelkude asemel olid kasutusel tavalised lauajupid ning tulemuseks silmini tolmused ja õnnelikud lapsed.

Et suvehakul sai külas korda juba loodud, oli ülemaailmsel koristuspäeval, 15. septembril plaanis vaid pisut platsil ja kraavides trimmerdada ning üheskoos põletada ära jaanilaupäeval süütamata jäänud lõkke materjal.

AGE ROSENBERG,
Soinaste elanik

Kino maale
EelmineHead teod teevad südame soojaks
JärgmineÜlenurme segakoor ootab kaashuvilisi!