Kambja lasteaia Mesimummi tegemistest Euroopa spordinädalal

575
Tähedraakoni rühma lapsed uurivad enne südame kujutise kõndima asumist, milline on südame kuju. Foto: Leoonika Kleimann-Leimann

Seekordset lasteaia spordinädalat kavandades jäi sõelale kolm ettevõtmist. Esimene plaan sündis märkamistest, et üha sagedamini kannavad vanemad lapsi hommikuti süles lasteaeda. Sellele murekohale tähelepanu juhtimiseks kuulutasime välja üleskutse „Kõnnin ise!“, mille eesmärk oli innustada lapsi vanemate abiga iseseisvamalt liikuma. Kõndimine on lasteaiaealisel lapsel juba omandatud oskus, seega võimaldame tal teha seda, mida ta oskab. Selleks tuli vanematel mõnelgi kiirel hommikul leida täiendavalt aega, et selgitada sinnamaani süles rühma viidud põnnile, miks on parem päris ise astuda. Laste edusammude kinnituseks sai iga laps ise kõndimise eest rühmas olevasse tabelisse värvilise kleepsu. Positiivne oli mitmetelt vanematelt kuulda, et süsteem meeldis ja toimis.

Neli poissi naermas, medalid kaelas, hekk taustaks.
Lepatriinude rühma poisid Elar, Emil, Ats-Kaarel ja Andreas peale spordipäeva. Foto: Ragne Pik

Spordinädalal on kindel koht ka lasteaia traditsioonilisel spordipäeval. Peale vahvat soojendustantsu ja õpetajate koostöövõistlust (võitjapaariks osutusid Liblikate õpetaja Kirsti ja Tähedraakonite assistent Aire), said kõik 2–7-aastased lapsed osa võtta eakohastest aladest. Lapsed said autasuks diplomi, kõrrejoogi, kuldse šokolaadimedali ning spordinädala kaelussalli.

Kolmandaks spordinädala ürituseks võeti ette GPS liikumine „Lasteaed südames“. Kõik kaheksa rühma tegid jalutuskäigu, mille tulemusena „joonistati jalgadega“ südame kujutis nii, et lasteaed jäi südame sisse. Igal rühmal tuli süda veidi erineva kujuga. Lõpptulemusena sündis „kõnnitud kunstist“ lasteaia aiale mininäitus, mida nii asjaosalised kui ka kõik teised soovijad saavad uudistada.

Monica Roosve
Kambja lasteaia liikumisõpetaja

Kino maale
EelmineMihklipäeva laat Mesimummi lasteaias
JärgmineKuuste lasteaia Päiksekeste rühm pidas mihklipäeva