Kohtumiseni kohtumisel kirjanik Olev Remsuga

383
Olev Remsu, kirjanik, dokumentaalfilmide režissöör ja filmidramaturgia õppejõud Pätsi monumendi avamisel. Foto: Jaan Künnap (cc)

Kambja raamatukogu palub kõiki huvilisi reedel, 9. detsembril kell 15 kohtumisele kirjanik Olev Remsuga.

Kui novembri algul oli kirjanikul ja publitsistil Olev Remsul neljandasse veerandsajandisse astumise juubel, toodi ajalehes Postimees ilmunud artiklis esile, et ta on üks Eesti kõigi aegade viljakaim literaat. Olev Remsu on trükis avaldanud enam kui viiskümmend raamatut, mille sekka kuulub romaane, jutustusi ja näidendeid, kuid ka lai valik lugeja silmaringi avardavaid reisikirju. Olev Remsu on seadnud oma ilukirjanduslikes teostes tähelepanu keskmesse nii ajaloolisi isikuid (kindralleitnant Ungern-Sternberg, president Konstantin Päts jt) kui ka endaga seotud mälestusi ja tähelepanekuid erinevatest eluperioodidest ja paikadest.

Olev Remsu on teinud Kambja-kandi heaks ka loometööd. Tema koostatud ja osaliselt kirjutatud on raamat “Kõik, kes kunagi olid. Kõik, kes täna on”, mis tutvustab Riiveste-Ve(e)berite-Klaoste hõimkonda. Mahukas koguteos ilmus 2011. aastal ja oli seotud Tiit Veeberi algatuse Kambjasse püstitatud perekivi avamisega. Eesti genealoogia selts valis raamatu selles valdkonnas aasta teoseks.

Praegu otsib Olev Remsu kirjastajat üliõpilasromaanile “Džiinimusketärid”. Tema mõtetes mõlgub aga soov kirjutada lapsepõlvesuvedest tädide juures Vastseliina piiskopilinnuse varemete naabruses. Nnii sellel teemal kui paljust muust räägib kirjanik juba neile, kes tulevad reedel, 9. detsembril Kambja raamatukogus toimuvale kohtumisele.

Kohtumiseni kohtumisel!

Toivo Ärtis

Kino maale
EelmineOleme jõuludeks valmis!
JärgmineKambja vald tähistab viiendat sünnipäeva