Kambja segakoor Läte toimekas detsember

286
Koor esinemas, dirigent juhatamas, jõulukuusk saali nurgas.
Segakoori kontsert Ahja kultuurimajas. Foto: Avo Alliksaar

Paljudel muusikutel on detsember tegemisi täis, toimub kauneid kontserte ilusates paikades. Jõulukuu oli toimekas ka Kambja segakoori jaoks. Tegelikult oli seda kogu sügishooaeg, sest esinemisteks ettevalmistumine nõudis pikemat pühendumist ja harjutamist.

Meie jõulukava sai teisel advendil kuulata esmalt meie kodupublik, kui koor esines Kambja kirikus. Suur rõõm oli, et külma ilma trotsides oli meid kuulama tulnud tubli hulk inimesi.

Neljandal advendil sõitsime kontserte andma kodumaakonnast kaugemale. Päeva esimene ülesastumine toimus Rõuges. Saime sõita läbi imelise talve võlumaa ning esinemine kaunis kirikus tekitas nii meile kui ka loodetavasti meid kuulama tulnud inimestele tõelise jõulumeeleolu. Seda sooja tunnet aitas hoida ka Rõuge Suurjärve külalistemaja pererahva valmistatud maitsev jõululõuna.

Pärast kosutust suundusime Ahja kultuurimajja, kus meid ootasid juba meie sõbrad: Põlva segakoor Kevadised Hetked ning Haaslava meeskoor, et koos viia läbi jõuludele pühendatud kontsert. Kultuurimaja täitus koorilaulu nautivate inimestega ning päeva lõpuks võisime olla tänulikud sellele ajale ja vaevale, mis meil kulus esinemisteks ettevalmistamiseks, sest see sai mitmekordselt heade emotsioonidega tasutud. Suur aitäh, meie dirigent Saidi Tammeorg!

Juba aastaid on Kambja kooril traditsiooniks olnud Kambja kirikus 24. detsembri jõulujumalateenistusel kaasa teenida ning lõppenud aasta ei olnud erandiks. See pani väärika punkti meie toimekale poolaastale.

Oleme tänulikud meie kontsertpaikade võõrustajatele: Kambja ja Rõuge kogudustele ning Ahja kultuurimajale. Suur aitäh ka Avo Alliksaarele, tänu kellele jõudsime turvaliselt kaugematesse esinemispaikadesse. Eriline tänu kuulub meid kuulama tulnud inimestele, kes aitasid meil jõulukuud nii meeldejäävalt veeta. Kohtumiseni järgmistel kontsertidel!

Elerin Piiroja
Kambja segakoor Läte

Kino maale
EelmineEesti Lennuakadeemias tutvustatakse uut rajatavat kergliiklusteed
JärgmineKaks aastakümmet kõrvurõõmustavaid elamusi