Auhinnatud rändnäitus „Hirmus armas nahkhiir“ tuleb Põllumajandusmuuseumisse

203
Perfomance nahkhiirteks kehastunutelt.
Rändnäituse „Hirmus armas nahkhiir“ avamine Põllumajandusmuuseumis. Foto: Marko Ojakivi

Kelle poolt armastatud, kelle poolt kardetud, kuid loodusele väga vajalikud nahkhiired tutvustavad end Eesti Põllumajandusmuuseumis alates jaanuari lõpust Muuseumiroti auhinnaga pärjatud rändnäitusel „Hirmus armas nahkhiir“. Näitus jääb avatuks 2024. aasta jaanuarini.
Kas tead, kui kiiresti suudab lennata Eesti kõige kiirem nahkhiir? Aga maailma kõige kiirem? Milline on ja millest sõltub nahkhiire kehatemperatuur? Kuidas muutub nahkhiire pulsisagedus? Kui palju nahkhiirte toite suudad 60 sekundi jooksul ära arvata? Milleks on nahkhiired kasulikud ja vajalikud? Kuidas on seotud nahkhiired ja haiguste levik – tänapäeval vägagi aktuaalne teema. Miks ripub nahkhiir pea alaspidi? Miks tegutsevad nahkhiired pimeduses? Millised on nahkhiirega seotud uskumused? Nendele ja paljudele teistele küsimustele leiab vastused näituselt „Hirmus armas nahkhiir“. Külastajatele on teejuhina abiks audiogiid eesti, inglise, soome ja vene keeles. Uudistamist, avastamist ja tegutsemist jagub nii suurtele kui väikestele!
Eesti Maaelumuuseumid näituste- ja haridusosakonna juhataja Ilze Salnaja-Värv: „Nahkhiirte näitus on väga põnev ja huvitav, siin saab katsuda, proovida, vaadata. Olen selle näituse paigaldamise käigus isegi väga palju nahkhiirte osas targemaks saanud ja oskan neid väärtuslikke loomi rohkem hinnata. Soovitan kõigil tulla näitust vaatama, tegemist on väga põnevalt koostatud väljapanekuga ja igav siin juba ei hakka!“
2020. aastal ajutiste näituste kategoorias Muuseumiroti auhinnaga pärjatud „Hirmus armas nahkhiir“ on Põllumajandusmuuseumis kuni jaanuarini 2024. Põnevat nahkhiirte maailma avastamist!

Evelin Anja
Põllumajandusmuuseumi turundus- ja kommunikatsioonijuht

Kino maale
EelmineTõrvandi raamatukogu pidas 75. sünnipäeva
JärgmineTartumaal aitab suurt pidu ette valmistada Kati Grauberg-Longhurst