Külitse Kultuuriklubi alustas!

685
Külitse kultuuriklubi. Foto: Kaire-Lea Pihlap

See võis olla aastakümneid tagasi, kui keegi puhkas Ropka järve ääres jalga ja rääkis külast pärit Jussiga juttu. Polnud ilmselt ammu, kui jõuti aiatööde kõrvalt pidada väiksemas seltskonnas või rohkemate üleaedsetega jaaniõhtut, ent see kõik on suurema osa kogukonna jaoks ikkagi kuhugi kadunud. Aeg on kiire, õhtud lähevad ruttu ja tegelikult ütleme naabritele vaid „Tere!“ ja paljudel juhtudel ongi kõik. Siiski-siiski. Külitse aina kasvab ja igapäevaseid elanikke on kindlasti rohkem kui suvitajad. Oleme üks kogukond ja tahame uue hooga õlg-õla tunnet suurendada.

Külitse Kultuuriklubi (KüKu) uhke esimene samm sai aasta kolmandal päeval tehtud. Hea eestvedaja Maarja Ülper kutsus kõiki huvilisi oma katuse alla, et arutada, mida ja kuidas saame üheskoos kogukonna jaoks ära teha. Õhkkond oli juba ette loodud muljetavaldav – Lia Laatsi endine kodu õhkas häid kultuurilisi ideid ja kunagise naabruses elanud tuntud dirigendi Uno Uiga musikaalne aura hõljus kohtumispaiga lähistel inspireerivalt.

Esimesele kokkusaamisele tuli 16 hakkajat Külitse elanikku, kes panid pead kokku ja arutasid, mida sel aastal üheskoos ette võtta. Kirja sai palju mõtteid ja muidugi ka muresid, mis ühes või teises aedlinna kodu elutoas teemaks. Panime probleemidki kirja, ent keskendusime selle aasta ürituste kalendrile.

Sel aastal on plaanis oma kogukonnale teha järgmist: vastlapäev suurtele ja väikestele koos lumelinnaga (21.02), taimevahetusõhtu (maikuu reede), Külitse laste päev (04.06), Külitse jaanipäev (23.06). Aasta teises pooles on mõtted teha järgmist: Külitse külapäev, Ropka järvekontsert, eakate kinoõhtud, laulupeost inspireeritud välinäitus, orienteerumispäev „Tunne Külitset“ ja jõulueelne meisterdusõhtu.

KüKu on igal juhul täis tegutsemisindu ja loodab, et esimese kohtumise järel liitub meiega kaugemalt ja lähemalt veel aktiivseid naabreid, kes tahaksid ühistesse tegemistesse nõu ning jõuga panuse anda.

Imelise kunstnikukäega käsitööline Merje Lüüsi tegi KüKu jaoks ka kroonikaraamatu, seega on põhjust edasi tegutsemiseks!

Selleks, et meie tegemistega kursis olla, jälgi meid Facebookis: „Külitse Kultuuriklubi“. Kindlasti jagame informatsiooni ka vallalehe kaudu.

Uute kohtumisteni KüKus!

Kristi Sarap
Külitse elanik

Kino maale
EelmineValla ettevõtjad kogunesid Ülenurme spordihoones seminarile
JärgmineEakad tutvusid Ülenurme spordihoonega